Activiteiten Jubileumjaar 2022 krijgen vorm

STEENBERGEN – Het programma voor de viering van 750 jaar Steenbergen en 25 jaar gemeente begint vorm te krijgen. De stuurgroep en het uitvoerende kernteam 2022 zijn bezig met de planning en het opstellen van een programma en begroting van het project. De coronacrisis heeft de boel wel opgeschud, maar daar is een oplossing voor gevonden.

Als eerste en voorbereidende activiteit zou aan het einde van dit jaar de opvolger van ‘Chapeau!’ plaatsvinden, maar de coronacrisis maakt dit onmogelijk. Volgens de gemeente kan er vanwege de maatregelen geen volwaardig evenement worden georganiseerd waar bijzondere personen en prestaties in het zonnetje worden gezet.
Als vervanging is er nu gekozen om de feestelijke aftrap van het Jubileumjaar tijdens de Vestingstedenroute te houden. Steenbergen is namelijk de finishplaats van deze historische toertocht die in april 2021 wordt gereden. Ook worden op die dag de nominaties gestart voor de opvolger van ‘Chapeau!’.

Sport- en cultuurfeest

Verder heeft de gemeente andere grote onderdelen van het programma bekendgemaakt. Zo zal eind volgend jaar de presentatie zijn van het Jubileumboek over de geschiedenis van Steenbergen. Daar wordt inmiddels al hard aan gewerkt.
Na de startmanifestatie begin 2022 volgt onder andere een sport- en cultuurfeest.
Daarnaast vinden er allerlei kleinere activiteiten plaats, grotendeels gecoördineerd door het Genootschap van de Meermin. Vertegenwoordigers uit alle kernen en vele geledingen hebben zitting in dit genootschap. Op 20 december staat de afsluiting van het Jubileumjaar gepland.
De gemeente vermeldt wel dat alles uiteraard onder voorbehoud is van de maatregelen die dan gelden.