Actiedag voor verkeersveiligheid op Steenbergse scholen

STEENBERGEN – In het kader van de Actiedag voor Verkeersveiligheid reikte wethouder Leo Heijmans vanochtend op basisschool de Nieuwe Veste – onder meer als beloning voor de vele verkeerslessen – het Brabants Verkeersveiligheids Label uit. De school is de tiende en daarmee laatste basisschool in de gemeente Steenbergen waaraan dit predicaat is toegekend.

,,Steenbergen is nu labelproof en daar mogen we trots op zijn,’’ aldus Heijmans. 

Ook op vmbo-school ‘t R@velijn werd aandacht besteed aan de actiedag, in dit geval stond deugdelijke fietsverlichting centraal.

Ton Linssen, wethouder van Bergen op Zoom en tevens verkeersambassadeur van de regio, kwam in een tuktuk het terrein van de school aan de Molenweg/Ravelijnstraat oprijden. ,,Jaarlijks vallen er 650 verkeersdoden, waarvan 105 in Brabant. Een kwart van die doden zijn fietsers, voornamelijk jongeren,’’ zo hield hij de leerlingen voor.

Provincie en gemeenten hebben zichzelf tot doel gesteld het aantal verkeersdoden in Noord-Brabant te reduceren tot nul. Op beide scholen werden val-op-lampjes beschikbaar gesteld door de politie.