Aanleg glasvezelnetwerk buitengebied gestart

STEENBERGEN / BERGEN OP ZOOM – Woensdagmiddag ging de ‘eerste schop’ in de grond bij de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van de Brabantse Wal Gemeenten. Wethouder Wilma Baartmans bediende daarvoor een kraantje en verrichtte de eerste symbolische graafwerkzaamheden.

Voor bewoners van het buitengebied die graag glasvezel willen vanwege het trage internet dat ze nu hebben is de start een verademing. Het hele proces heeft in de gemeente Steenbergen nu ruim twee jaar geduurd. Uiteindelijk werd in zee gegaan met het huidige Glasvezel Buitenaf. Nadat in juni vorig jaar meer dan 70 procent van de bewoners in het buitengebied besloot om zich aan te melden – mede dankzij de inzet van een groot aantal ambassadeurs – werd duidelijk dat de aanleg door zou gaan. Er moeten nu ruim 1400 aansluitingen worden gerealiseerd. Hiervoor graaft en boort de aannemer zo’n 445 kilometer in de openbare ruimte en bijna 70 kilometer voor alle huisaansluitingen zelf, zo is bekend gemaakt.

Meer informatie over de aanleg en planning is te lezen op de website glasvezelbuitenaf.nl onder het deelgebied Brabantse Wal en Halderberge.