60-jarig bruidspaar in Dinteloord

DINTELOORD – Op de kop af zestig jaar geleden gaven Tom Helbers en Teuni Versendaal uit Dinteloord elkaar het ja-woord en dat heugelijke feit mocht natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. In de tuin van het diamanten paar, woonachtig aan de Dorus Rijkerstraat, werd vanmorgen in het bijzijn van familieleden en burgemeester Joseph Vos een even mooie als smakelijke bruidstaart aangesneden, versierd met een op marsepein afgedrukte foto, gemaakt op 10 augustus 1955.

Voor een bruidstaart was indertijd geen geld, herinneren de echtelieden zich nog maar al te goed. De heer en mevrouw Helbers, inmiddels 81 en 77 jaar, trouwden in het stadhuis van Rotterdam. Ze groeiden beiden op in de Maasstad, in Tuindorp-Vreewijk om precies te zijn, en kennen elkaar al sinds hun jonge jaren. In 1952 sloeg de vonk over en drie jaar later stapten de twee in het huwelijksbootje.

Tom Helbers verdiende de kost als automonteur en begon in 1964 als zelfstandig garagehouder, een vak dat hij tot enkele jaren geleden uitoefende. Zijn jongste zoon en een kleinzoon hebben het bedrijf voortgezet. Het echtpaar woonde in Vlaardingen, Rotterdam en sinds 1983 naar volle tevredenheid in Dinteloord.

Met caravans en campers reisden het stel zo’n beetje heel Europa door. Tegenwoordig mag de heer Helbers nog altijd graag aan een motorfiets sleutelen en spendeert zijn wederhelft de nodige uurtjes aan haar favoriete hobby, borduren. De huwelijksjubilarissen hebben drie zoons, zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Foto's John Nijssen©KijkopSteenbergen.nl