43e Fancy Fair en Snuffelmarkt Nieuw-Vossemeer in aantocht

NIEUW-VOSSEMEER – Zaterdag 14 april worden de deuren van De Vossenburcht om 14:00 uur geopend voor de jaarlijkse Fancy Fair. Iets verderop – in de gymzaal aan de Achterstraat – wordt de inmiddels befaamde snuffelmarkt gehouden. Opbrengst van beide activiteiten gaat naar een kinderhuis in Haïti, een scholen in Gambia en een meisjesschool in Afghanistan.

De Fancy Fair is als vanouds een ware ontmoetingsplek voor de trouwe bezoekers. Naast diverse kramen en het rad van avontuur met een groot aantal prijzen wordt de inwendige mens zeker niet vergeten. Zaterdag sluit de Fancy Fair om 22:00 uur, zondag zijn bezoekers welkom tussen 14:00 en 18:00 uur. In Nieuw-Vossemeer en omgeving zijn gratis loten verspreid. Ieder uur wordt een trekking gedaan en daarbij zijn eveneens aantrekkelijke prijzen te winnen.
De snuffelmarkt is in de gymzaal – Achterstraat 15 – deze zal boordevol snuisterijen en brocante staan, dus voor snuffelaars een Eldorado. In tegenstelling tot de Fancy Fair is de snuffelmarkt alleen op zaterdag 14 april geopend tussen 10:00 en 16:00 uur.

Steun aan goede doelen

Dan de goede doelen, waar de opbrengst naar toe gaat. In Haïti is mede met Vosmeerse steun een kindertehuis gebouwd. En ook dit jaar wordt er een nieuw tehuis aan toegevoegd. Daarnaast worden kinderen in staat gesteld om naar school te gaan. Vorig jaar ging het hier om 314 kinderen – van de 40.000 wezen die het land inmiddels telt. Dit jaar hoopt de Vosmeerse organisatie weer een aantal kinderen de gelegenheid te geven om een opleiding te volgen. Ook in Gambia wordt vanuit de opbrengst van de Fancy Fair steun gegeven. Het gaat hier om scholen in de plaatsen Kololi, Sukuta en Bakau.
De destijds met Vosmeerse steun gebouwde meisjesschool in het Afghaanse Bagdjeh kreeg dringend noodzakelijk onderhoud. Ook hier is de steun van Stichting Fancy Fair hard nodig.