40ste Fancy Fair in Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER – Op feestelijke wijze is vanmiddag de 40ste Fancy Fair in Nieuw-Vossemeer van start gegaan, die zich vandaag en morgen voltrekt in gemeenschapshuis De Vossenburcht, waar met een keur aan leuke spelletjes, het rad van fortuin en een loterij weer zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor een viertal goede doelen in Derde Wereld-landen.

De Fancy Fair vindt dan ook z’n oorsprong in activiteiten, bedoeld ter ondersteuning van het werk van missionarissen uit Nieuw-Vossemeer, onder wie pater Ooms. Zijn ouderenproject in Ethiopië behoort ook nu nog tot de bestemmingen van het geld dat de dorpsgemeenschap jaarlijks bijeenbrengt.

De afgelopen jaren lag de opbrengst van de Fancy Fair maar liefst tussen de twaalf- en de vijftienduizend euro. De andere goede doelen zijn het kindertehuis Gods Little Angels in Haïti, een medische post in Afghanistan en de inrichting van een school in Angola. Voor dit laatste project maakt Nieuw-Vossemeerder Arian de Nijs zich al jaren sterk.

'Iedereen draagt z'n steentje bij'

In de loop der jaren verhuisde de Fancy Fair meermaals van locatie en deden zich ook op het organisatorische vlak diverse keren veranderingen voort, maar uiteindelijk lukte het altijd weer om er met een groep mensen de schouders onder te zetten.

De vaste kern van de Stichting Fancy Fair bestaat momenteel uit tien tot twaalf personen, die dit weekeinde op de medewerking van nog eens zo’n veertig vrijwilligers kunnen rekenen. ,,Iedereen draagt graag z’n steentje bij’’, stelt Piet van Schilt, die vanmiddag het openingswoord voerde, waarna tientallen kinderen ballonnen oplieten voor de deur De Vossenburcht, die vanavond tot 22.00 uur openblijft voor de Fancy Fair.

Jubileumconcert

Ter gelegenheid van het jubileum, is er morgen om 11.00 uur eerst een concert in de H. Joannes de Doperkerk, met medewerking van een groot aantal lokale artiesten. Aansluitend wordt er in het gemeenschapshuis soep en broodjes geserveerd voor de ‘kerkgangers’ en betrokkenen. Vanaf 14.00 uur kan iedereen weer meedoen aan de Fancy Fair-activiteiten.

Foto's John Nijssen©Steenbergse Courant