10-jarig jubileum Hollandse Avond van ‘Vuist tegen spierziekten’

STEENBERGEN – De extra editie van eind november was weliswaar de tiende Hollandse Avond van en voor ‘Vuist tegen spierziekten’ Steenbergen, maar zaterdag 18 april wordt officieel het 10-jarig jubileum gevierd van de altijd feestelijke, muzikale happening voor het goede doel.

Na een dipje in de publieke belangstelling, trok de Hollandse Avond vorig jaar weer twee keer een volle bak en daarop hoopt organisator Jan de Groot ook volgend weekeinde natuurlijk weer. Samen met zijn wederhelft Angelique, broer Ad de Groot, alsook Corné en Mirjana Helmons, heeft de Steenbergse dj alles uit de kast getrokken om opnieuw tot een mooi resultaat te komen voor Ankie Stoer!

,,Dat doen we op 28 november nog een keer,’’ kondigt De Groot alvast nogmaals een extra editie van de Hollandse Avond aan. Onder de vlag van ‘Steenbergen in beweging’ regelt hij op zondag 10 mei bovendien een darttoernooi voor hetzelfde goede doel en vanuit de ‘Vuist’ gebeurt dat in oktober wederom. Allemaal bij De Joosse, waar het op 18 april ook te doen is.

Feestbeesten

Vanaf 20.30 uur zal De Groot met zijn eigen JW Sound de ene na de andere Nederlandstalige hit door de zaal laten klinken en zijn er live-optredens van de artiesten Jaman, Colinda, John West en de Dellenoy Brothers. Laatstgenoemden zijn al voor de vijfde keer van de partij. ,,Echte feestbeesten, die telkens weer met nieuw repertoire komen,’’ aldus De Groot, en hij kan het weten. Jaman en Colinda (voorheen zangeres van het Holland Duo) leerde de Steenbergenaar kennen tijdens een artiestenreisje in Winterberg. ,,En met John West, die onlangs in de finale stond van Bloed, Zweet en Tranen, hebben we een absolute klapper in huis gehaald.’’

Kaartverkoop

Henk de Weert, betrokken sinds het eerste uur, verzorgt voor de laatste maal de presentatie. Ter dekking van de onkosten, hebben De Groot en zijn team vele tientallen sponsors, uit Steenbergen en wijde omgeving, bereid gevonden een financiële bijdrage te leveren. Ten bate van Ankie Stoer!, dat via Stichting Ankie de strijd tegen kinderkanker steunt, bedraagt de entreeprijs van de Hollandse Avond 7 euro p.p. (toegang v.a. 16 jaar, legitimatie verplicht). Kaarten zijn te koop bij Jan de Groot, (0167) 562725) en bij De Joosse, Kaaistraat 12.