WijZijn Steenbergen organiseert activiteiten in de buurt

Steenbergen – ‘’Beweging is heel belangrijk, al is het op een stoel. Dat klinkt misschien niet pittig  maar menig deelnemer komt met rode konen uit de zaal’’, vertelt sociaal werker Tonnie Joxhorst. Zij is één van de drijfveren achter de activiteiten die WijZijn Steenbergen (onderdeel van WijZijn Traverse Groep) organiseert binnen de Gemeente Steenbergen.

WijZijn Steenbergen

WijZijn Traverse Groep is een brede organisatie voor maatschappelijk welzijn. Tonnie Joxhorst: ‘‘Bij ons kan men terecht voor hulp, informatie en advies. Maar wij organiseren ook activiteiten op het gebied van sport, spel, beweging en creativiteit. Denk bijvoorbeeld aan Tai Chi, wandelen, volksdansen en een koor. De ene activiteit komt wekelijks terug, de andere is tijdig. Iedere activiteit wordt gegeven door een gediplomeerd vakdocent’’. 

Samenwerking

Lieke van Dongen werkt als sportcoach van de Gemeente Steenbergen samen met WijZijn Steenbergen. ‘‘Wij zijn binnen verschillende kernen van de gemeente ‘Beweegpunten’ opgestart. We hopen zo dat mensen in beweging komen en sociale contacten opdoen. Waar we in Nieuw-Vossemeer begonnen met vijf deelnemers, zijn dit er op dit moment al twintig. Op 7 april starten we met het ‘Beweegpunt Dinteloord’. De lessen zijn laagdrempelig waardoor iedereen mee kan doen’’.

Valpreventie

Eén van de initiatieven is de cursus valpreventie. ‘‘We schenken tijdens deze lessen bijvoorbeeld aandacht aan het evenwicht en doen krachtoefeningen. Hierdoor ontstaat er bij de deelnemers weer vertrouwen in het lichaam. Leren hoe je op moet staan na een val is ook belangrijk om eventuele schade te beperken. Eén van onze deelnemers was erg bang om te vallen, maar durft door deze cursus in huis toch weer zonder rollator te lopen. Dat zijn dingen waar wij het voor doen!’’ vertelt Tonnie Joxhorst.

Informatie

Tonnie Joxhorst vervolgt: ‘‘Op onze website staan de activiteiten weergegeven. Voor meer informatie of een gratis proefles kan men contact opnemen met mij via 06 – 40 96 24 14 of tonnie.joxhorst@wijzijntraversegroep.nl. Voor meer informatie: www.wijzijnsteenbergen.nl

Door: Michelle Douw