Weten wat je eet zit wel goed bij Poelier Vugts

Steenbergen – Na jarenlange ervaring in de vee- en vleeshandel besloot het ondernemersechtpaar Tonnie en Frieda Vugts in 2003 om te starten met het zelf slachten van dieren. Nu ruim zestien jaar verder, zijn zij de trotse eigenaren van een in 2011 geheel vernieuwde slachterij en twee winkels. Poelier Vugts, sinds 2012 gevestigd in de Blauwstraat in Steenbergen, levert vlees uit de eigen slachterij. Daarmee weten ze exact welke kwaliteit ze hun klanten bieden.

Assortiment

‘‘Weten wat je verkoopt, dat vinden wij enorm belangrijk. Wij kennen de regionale leveranciers en hun werkwijze. We nemen alleen genoegen met dieren die goed verzorgd zijn en in goede gezondheid verkeren. In Nederland zijn wij één van de weinigen die nog ambachtelijk en handmatig slachten. We bieden een breed assortiment producten aan in de winkel. Ook salades en vers bereidde soepen uit eigen keuken in allerlei formaten verpakkingen’’, vertelt Tonnie Vugts.

Bewuste keuze

‘‘Iedere ondernemer wordt gedwongen na te denken over duurzaamheid. Op een beurs kwamen wij een nieuwe verpakkingsmethode tegen, waarbij gebruik wordt gemaakt van karton met een speciale coating. Deze verpakkingen bevatten 95% minder plastic. Daarnaast zijn de verpakkingen geschikt voor de oven, magnetron en vriezer. Deze manier van verpakken introduceren wij langzaam binnen onze winkel’’.

Feestdagen

‘‘In iedere supermarkt kun je tegenwoordig hertenvlees of kalkoen kopen voor de feestdagen. Maar dit vlees wordt veelal geïmporteerd uit andere landen. Dit is bij ons niet het geval. Wij werken met vaste leveranciers en omdat wij het transport en slachten in eigen beheer doen, zijn de lijnen zo kort mogelijk. Dit proef je terug in de kwaliteit van het vlees’’, geeft Tonnie Vugts aan.

Frieda Vugts: ‘‘Voor feestjes of etentjes leveren wij het gehele jaar door o.a. compleet verzorgde gourmet- en barbecueschotels, hapjesschalen, koude schotels, kant en klare saté, nasi, vers gegrilde producten en partypannen. Ook al deze producten komen uit de eigen slachterij en eigen keuken. Maatwerk, naar ieders wens, is daarbij absoluut mogelijk. Onze partypan wordt geleverd met hapjes die kant en klaar zijn. Het enige dat je hoeft te doen is een stekker in het stopcontact te steken. Klanten kunnen bij ons in de winkel terecht om al deze producten te bestellen. In de dagen voor kerst werken we veelal met bestellijsten, zodat we iedere klant kunnen helpen aan het door hem of haar gewenst product’’.
Meer informatie over poelier Vugts is te vinden op www.poeliervugts.nl.

Door: Michelle Douw