Vrouwen van Nu amuseren zich prima op spelletjesmiddag

WELBERG – De eerste activiteit van dit jaar hebben de Vrouwen van Nu achter de rug. Gistermiddag amuseerden leden van deze vrouwenorganisatie zich prima tijdens een spelletjesmiddag in gemeenschapshuis De Vaert. Er staan dit jaar nog acht bijeenkomsten op het programma. Dit naast de bezigheden die de activiteiten groep van Vrouwen van Nu voor 2017 bedenkt.

Voorzitster Teorien Leeuwis van de vrouwenorganisatie – die 108 leden telt – legt uit dat er dit jaar voor gekozen is om niet alleen avondactiviteiten te organiseren. “Van de negen bijeenkomsten die we dit jaar hebben zullen er zes in de avond worden gepland, twee in de middag en een ’s ochtends. Zo hebben alle leden kans om op een moment dat het hen schikt deel te nemen. We hebben lezingen, doe-avonden en gaan ook af te toe op stap. Bijvoorbeeld naar een museum. Zo bezochten we vorige week nog het koffiemuseum in de Kaaistraat.

Jaarvergadering met burgemeester

Volgende maand – op 22 februari – staat de jaarvergadering op het programma. Deze wordt besloten met een bezoek van burgemeester Ruud van den Belt. “Hij komt ons vertellen over zijn dagelijkse bezigheden. En daar zijn we benieuwd naar”, vertelt de voorzitster.

Foto's: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant