Voorzitter Wielercriterium dik tevreden over uitstekend verloop Ronde van Steenbergen

STEENBERGEN – Dik tevreden zijn de tien leden van het Wielercriterium Steenbergen over het verloop van de afgelopen zondag verreden 74e Grote Ronde van Steenbergen. Uitstekende weersomstandigheden, slechts 1 valpartijtje met goede afloop en een lovend juryrapport van de KNWU zorgen ervoor dat ze met plezier terugkijken op de resultaten van hun inspanning bij de organisatie van de ronde.

Er werden in totaal 9 wedstrijden gereden. De allerjongsten streden in de categoriën 1 tot en met 7, gevolgd door de Nieuwelingen en tot slot de Junioren.

In categorie 3 wist Steenbergenaar Brent Jongenelen een mooie tweede plaats te bemachtigen (foto podiumwinnaars). Zusje Evi eindigde in categorie 6 op een 18e plaats.

Sprint tot besluit bij de Nieuwelingen

Bij de Nieuwelingen was het vooral Steenbergenaar Matthijs de Kok die uitstekend eindigde. Hij reed sterk in het kopgroepje van vijf renners en moest het in de sprint afleggen tegen onder meer winnaar Arjan Poleij uit Kruiningen. Plaatsgenoot Gianni Pavone reed een mindere ronde. Problemen met zijn knieschijf in het winterseizoen speelden hem deze keer nog danig parten. Pavone eindigde uiteindelijk als veertiende.

Op naar de jubileumeditie

Voorzitter Jack van Leent van Wielercriterium Steenbergen kijkt nu met zijn team uit naar volgend jaar. Dan staat de 75 jubileumeditie op het programma. Hierover meer in de editie van Steenbergse Courant van a.s. vrijdag.

Foto: Mark Koenraadt