Stoelen Vossenburght tot de laatste plaats bezet bij concert Osiveo

NIEUW-VOSSEMEER – Het mag dan lijken dat de belangstelling voor accordeon muziek is afgenomen, in de Vossenburcht wordt vanmiddag bewezen dat het voor wat Osiveo betreft niet geldt. Het jaarconcert dat de acordeonvereniging op dit moment geeft trok een grote schare belangstellenden. Laatkomers hebben pech, want de stoelen zijn tot op de laatste plaats bezet.

Onder leiding van dirigent Ad van Bavel brengt Osiveo een stevig programma met 15 nummers. Marsachtige, maar ook vrolijk swingende muziek. En die valt bij de bezoekers duidelijk goed in de smaak. Voor de pauze wordt het orkest ondersteund door het Bergse koor The Sunflowers en ook die hebben er duidelijk zin in.

Na de pauze speelt Osiveo een aantal bekende stukken. Marina, Tango d'Amor en Aan de Amsterdamse grachten zijn daarbij en het officiële slotnummer Over en Out wordt gevolgd door de toegift: De Rotterdamse Vlag. En dat terwijl Fijenoord gelijktijdig tracht de drie benodigde punten tegen AZ te pakken.

In Steenbergse Courant van a.s. vrijdag wordt uitgebreider op het jaarconcert en de huldiging van de Osiveo jubilarissen ingegaan.

Foto's: Peter Vermeulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl