Steenbergen werkt met acht gemeenten samen bij ontwikkeling WVS naar leerwerkorganisatie

STEENBERGEN – Afgelopen donderdag hebben bestuurders van negen West-Brabantse gemeenten – waaronder ook Steenbergen – een gezamenlijk plan voor de omvorming van het WVS gepresenteerd. Namens gemeente Steenbergen nam wethouder Cors Zijlmans aan deze presentatie deel. Het is de bedoeling om het Werk Voorziening Schap om te vormen naar een toekomstige leerwerkorganisatie.

De focus zal hierbij komen te liggen op het aanbieden van leerwerktrajecten. Zo wil men mensen via het WVS beter begeleiden naar een plek op de arbeidsmarkt. Ze moeten daarbij hulp en ondersteuning krijgen en duidelijk moet worden over welke vaardigheden, kwaliteiten en interesses aanwezig zijn. Doel is om de instroom in de sociale werkvoorziening af te bouwen, niet in de laatste plaats om de kosten te verlagen Maar het is ook een middel om meer mensen te ontwikkelen naar regulier werk, zo is het idee. Daarbij wordt nadrukkelijk samenwerking gezocht met werkgevers.

Voorleggen
Wethouder Zijlmans laat weten “Er trots op te zijn dat de gemeenten elkaar nu gevonden hebben en gezamenlijk voor een eenduidige richting en toekomst kiezen”. Het betreft de gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen, Woensdrecht en Zundert. Deze gemeenten gaan nu het plan in een aantal stappen voorleggen een de gemeenteraden. De verwachting is dat deze in april hierover een uitspraak doen.