Slot op hek ketenterrein A4 uit protest tegen overlast

STEENBERGEN – Het geduld van de bewoners van de Stoofdijk, die strijden tegen de toekomstige geluidsoverlast van de A4 en de Zeelandweg Oost, begint op te raken. Zij wachten alweer drie weken op antwoord van het college, naar aanleiding van de vragen die vijf politieke partijen hebben gesteld over de slepende kwestie.

Om de druk op de ketel te houden, hebben de bewoners nu protest aangetekend op de toegangspoort van het zogenoemde ketenterrein van Rijkswaterstaat en de Combinatie A4 Steenbergen, de het uitvoerende aannemersconcern.

‘Waar gaat de deur open?’ vragen de bewoners zich af, getuige één van de protestborden aan het hek. Met een tweede protestbord maken zij duidelijk dat – naar hun mening – alle verantwoordelijken de kop in het zand steken en zogezegd struisvogelpolitiek bedrijven.

Een grote houten sleutel symboliseert de zoektocht van de bewoners naar de oplossing voor hun problemen. De sleutel past in ieder geval niet op de hangsloten die aan het hekwerk werden bevestigd, ‘om iedereen weer eens even wakker te schudden’, aldus één van de betrokkenen. ‘We hebben nu al van alles geprobeerd en krijgen dan telkens wel even de aandacht, maar vervolgens hoor je weer niets’.

De Stoofdijk-bewoners vrezen, met onafhankelijke onderzoekcijfers in de hand, voor veel grotere geluidsoverlast dan hen officieel steeds is voorgespiegeld. Tot op heden krijgen zij steeds nul op rekest, als zij vragen om (extra) geluidswerende maatregelen of afdoende schadevergoeding.

Half vorige maand dienden de fracties van CDA, VVD, Door!, GB/Dé Lokale Partij en Lijst Ger de Neve schriftelijke vragen in bij het college. Genoemde partijen willen onder meer van burgemeester en wethouders weten of de gemeente alsnog bereid is om mee te werken aan het bewerkstelligen van een passende oplossing.