Afbeelding
foto Jan de Langen
woensdag 17 april, 12:01

Vuist tegen kinderkanker, vóór Prinses Maxima centrum

WELBERG – Zaterdagavond organiseerde Jan de Groot de vierentwintigste editie van ‘Vuist tegen kinderkanker’. Het Hart van Welberg was al vroeg goed gevuld. Naast optredens van Monique de Rooy, Manfred Jongenelis en Wilbert Pigmans maakte dj Chris Anthonissen er een gezellige avond van.

Nederlandstalige muziek

‘Vuist tegen kinderkanker’ behoeft in Steenbergen geen nadere uitleg. Iedereen is bekend met de gezellige avonden vól Nederlandstalige muziek en ruimte voor nieuw talent, georganiseerd door Jan de Groot. Ook de vierentwintigste editie bood weer een podium aan regionale artiesten. Tussen de optredens was het dj Chris Anthonissen die de sfeer er goed in bracht.

De hele avond aanwezig

De zaal van het Hart van Welberg ging om half negen open en al meteen stroomden de liefhebbers toe. DJ Chris draaide zijn muziek en aan de statafels maakte Jan de Groot met iedereen een praatje. Aan één van de tafels stond Monique de Rooy. Zij was in afwachting van haar optreden en danste, praatte gezellig met het publiek. Ze bleef ook na haar optreden aanwezig, gewoon, omdat het altijd zo gezellig is.

Corné en Chris

Naast Monique traden ook Manfred Jongenelis en Wilbert Pigmans later op de avond op. Maar daar bleef het niet bij. Onder de aanwezigen was ook Corné. Toen Chris hem vroeg samen Engelbewaarder te zingen zei hij meteen ja. Het publiek genoot, het duo Chris en Corné zou niet misstaan op een groter podium.

Even slikken

Het optreden van Manfred Jongenelis was voor Jan de Groot erg speciaal. “Manfred en ik kennen elkaar al 35 jaar. Hij heeft zelf 2 kinderen verloren. Toen hij zei dat wat ik deed met ‘Vuist tegen’ moest ik toch wel even slikken.” Meteen daarna haast De Groot zich te zeggen dat hij het zeker niet alleen kan. “Alle sponsoren wil ik hartelijk danken. Het is vaak maar één telefoontje en ze staan voor ‘Vuist tegen kinderkanker klaar.” 

De volgende editie is een jubileum

Nog vóór de avond was afgelopen had Jan de Groot nog nieuws. De volgende editie is de 25e. Deze jubileumeditie beloofd een spektakel te worden. Op 12 april, in het Hart van Welberg zal Jan weer één keertje zelf achter de draaitafel staan. Verder zullen Anita en Ed , Big Willem, Priscilla Ophof en Jeroen van Zelst er een onvergetelijke ‘Vuist tegen kinderkanker van maken.

Tekst: Tineke Feskens Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant