Nieuwe Veste eerste gezonde school

STEENBERGEN – Als eerste school in de gemeente Steenbergen heeft De Nieuwe Veste vanmorgen het themacertificaat voeding gekregen, horende bij het vignet Gezonde School. Wethouder Cor van Geel toonde zich verheugd dat hij dit kwaliteitskeurmerk mocht uitreiken. ,,Want van alles wat je op jonge leeftijd leert, hou je je leven lang plezier,’’ zo stelde hij.

Directeur Toos van den Berg stak niet onder stoelen of banken trots te zijn op het behaalde resultaat, waaraan de afgelopen tijd met alle leerkrachten en natuurlijk de leerlingen van de basisschool hard is gewerkt. Van gezond eten en leven is als het ware een rode draad gemaakt op De Nieuwe Veste, waar de kinderen nu bijvoorbeeld elke dag een fruitpauze hebben, en heel de dag door mag er een flesje water op hun lestafeltjes staan, dat zij onbeperkt mogen bijvullen.

'Je moet er veel in investeren, maar plukt er al snel én letterlijk de vruchten van'

Daarnaast wordt er met alle leerlingen binnen gegeten, zodat er ondertussen over gezonde voeding kan worden gepraat en naar educatieve filmpjes over dit onderwerp kan worden gekeken. ,,Je moet er veel in investeren, maar daar pluk je al snel én letterlijk de vruchten van. De kinderen raken er ook steeds meer met elkaar over aan de praat en nemen de boodschap automatisch mee naar huis,’’ aldus Van den Berg.

Namens de GGD Westelijk Noord-Brabant, die scholen namens de rijksoverheid begeleidt om het vignet te behalen, was Jolanda van de Velde bij de uitreiking van het (deel)certificaat aanwezig. ,,Er komt veel bij kijken, maar het is dan ook een heel belangrijk onderwerp.’’

De Nieuwe Veste kreeg niet alleen een mooie oorkonde, maar ook een geldbedrag van 2000 euro. Daarvan wil de school onder meer vakleerkrachten gaan inhuren voor de kooklessen die zes keer per jaar worden gegeven.

,,En de volgende stap die we gaan zetten is het behalen van het certificaat sport en bewegen,’’ vertelde Van den Berg, waarna alle leerlingen en medewerkers getrakteerd werden op een smakelijke appel.