Natuurpodium lanceert online leerplatform ‘Natuur en Duurzaamheid’

STEENBERGEN – Om er voor te zorgen dat de natuur met alle lentekriebels ondanks corona toch in de huiskamers komt heeft het Natuurpodium het online leerplatform ‘Natuur en Duurzaamheid’ in de lucht gebracht.

Hierdoor zijn kinderen toch nog in staat om wetenswaardigheden over de natuur te ontdekken en het beleven ervan doorgaat. Dit kan individueel, maar het is ook mogelijk dat leerkrachten zo met hun klas meedoen aan een miniproject. Hierbij kunnen de leerlingen een probleem onderzoeken en er oplossingen voor bedenken. Projectbeschrijving, informatiebronnen en opdrachten zijn te vinden op de speciale Mini-Projecten-Pagina. Ook is het mogelijk om live vragen te stellen aan een expert. Het eerste project richt zich op ‘Natuur in de Stad’. Er volgen nog meer projecten. Dit alles via de website: www.natuurpodium.nl. Aanmelden van een groep of een klas kan via maarten@natuurpodium.nl.
Er zijn ook ‘mini-campagnes’. Wekelijks wordt er een nieuwe uitdaging online gezet. De eerste is de ‘Tuin&Balkon-Bingo’. Kijk hiervoor op de Facebook-pagina www.facebook.com/natuurpodium. Aanmelden hoeft niet, vragen kunnen worden gesteld via: lenneke@natuurpodium.nl.
Daarnaast kan ieder met vragen, ideeën en opmerkingen terecht op: info@natuurpodium.nl.