Estafettemarathon terug bij Ultralopen

STEENBERGEN – Na enkele jaren van afwezigheid is de (estafette)marathon weer opgenomen in het programma van de Steenbergse Ultralopen van sv Diomedon, die op zaterdag 21 en zondag 22 mei worden gehouden. De organisatie stelt de deelnemers hierbij in staat om de ‘magische afstand’ van 42 kilometer en 195 meter in teamverband af te leggen, waarbij een maximum van vier lopers per team geldt.

Het parcours van de Ultralopen heeft een lengte van iets meer dan 2300 meter, met start, doorkomst en finish tegenover ’t Cromwiel aan de Wouwsestraat.

De marathonwedstrijd begint ’s zaterdags om 16.00 uur, daarnaast is er ook een nieuw onderdeel, op verzoek van de atleten: een 12 uurs ultraloop, waarvoor het startschot in de nacht van zaterdag op zondag om 3.00 uur zal klinken.

Deze discipline komt weinig voor op de ultraloopkalender en ook het feit dat de Belgische atlete Mieke Dupont een aanval wil doen op het wereldrecord, heeft de afdeling Ultralopen van Diomedon doen besluiten het programma aan te passen.

Voor nadere informatie over de Ultralopen, waartoe zoals gebruikelijk ook weer een 24 uursloop behoort, en inschrijving: www.ultraloopsteenbergen.nl

Verdere inlichtingen zijn verkrijgbaar bij Peter Suijkerbuijk, peter@ultraloopsteenbergen.nl, 06-53724146.