Diverse monumenten in gemeente Steenbergen geopend tijdens Monumentendag

STEENBERGEN – In het weekend van 9 en 10 september wordt landelijk de Monumentendag gehouden. Ook in de gemeente Steenbergen staat het cultureel erfgoed in de belangstelling. In de diverse kernen is een monument te bezichtigen.

Zo zal zaterdag 9 september de Hervormde Kerk in Dinteloord de deuren open zetten voor belangstellend publiek. In Kruisland is dat het geval bij museum De Holle Roffel dat zich tijdens de gelijktijdig gehouden Kruislandse jaarmarkt presenteert.

In Steenbergen kunnen belangstellenden terecht in de Gummaruskerk.

Op zondag 10 september verzorgt Heemkundigekring De Steenen Kamer ‘historische pandenwandelingen’ en kan een beozek worden gebracht aan Koffiemuseum De Klokgevel in de Kaaistraat. Hier staat de koffie klaar. Stichting Stadsarcheologie aan het Doornedijkje heeft een open dag en belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een unieke rondleiding over Landgoed Dassenberg, dat normaliter niet toegankelijk is voor publiek. Deelname is uitsluitend mogelijk na aanmelding via secretariaatbeleid@gemeente-steenbergen.nl. Tot slot Nieuw-Vossemeer: hier worden rondleidingen verzorgd door het A.M. de Jongmuseum en kan een bezoek worden gebracht aan de molenaars van De Assumburg.