Boomfeestdag met een actueel thema

NIEUW-VOSSEMEER – Wethouder Cors Zijlmans gaf vanochtend samen met een groep leerlingen van basisschool Merijntje uit Nieuw-Vossemeer het startsein voor de viering van de Nationale Boomfeestdag 2015 in de gemeente Steenbergen.

Het thema van de Nationale Boomfeestdag is dit jaar Bomen & Water, wat toevallig samenvalt met de verkiezingsdag van de Waterschappen. ‘Het is een meer dan actueel thema. Niet alleen vanwege de verkiezingen deze dag, ook vanwege het verdwijnen van natuur in de loop der jaren,’’ aldus Zijlmans.

,,Water is niet alleen de eerste levensbehoefte voor mensen, maar ook voor de natuur. Zonder water is er namelijk geen leven. In een gezonde natuur spelen bomen een belangrijke rol, omdat zij met hun wortels de grond vasthouden.’’

Aan de leerlingen werd middels de speech van de wethouder duidelijk gemaakt wat het belang is van het planten van bomen, waarna het aan hen de beurt was om dit zelf eens te doen. Met de nieuwe bomen werd de omgeving van het nieuwe Centrumplan in het dorp aangekleed.

Foto Tiny van Tillo