Auteur zoekt aanvullende informatie over Janske Gorissen

WELBERG – Het boek ‘Vurige liefde’ over het bijzondere leven van de Welbergse zieneres Janske Gorissen maakt heel was los in de lokale samenleving. Met name de tongriemen, want na het verschijnen van het werk komen er vele nieuwe verhalen naar boven. Die hebben de interesse van hoogleraar Peter Jan Margry, auteur van het boek.

Na de eerste, zeer succesvolle, boekpresentatie in de Gummaruskerk in Steenbergen hield Margry afgelopen donderdag een tweede presentatie in de bibliotheek in Bergen op Zoom, georganiseerd door boekhandel Quist. Ook hier verzamelden belangstellenden zich om de presentatie, inclusief uniek foto- en filmmateriaal, bij te wonen. Onder de aanwezigen waren diverse mensen die Janske zelf nog mee hadden gemaakt of ‘van horen zeggen’ meer wisten te vertellen.

Zeer relevant

Voor de schrijver zijn het brokjes waardevolle informatie die hij gulzig opzuigt. “Vanuit historisch oogpunt is het zeer relevant. Ik zou het daarom waarderen wanneer ook de lezers van de Steenbergse Courant de verhalen en commentaren die anders verloren gaan, opschrijven en mailen naar janskegorissen@gmail.com.”

Op termijn wil de schrijver al deze nieuwe en aanvullende informatie verwerken. “Ook wie nog objecten van Janske of van de haar omringende cultus heeft, nodig ik van harte uit om deze te fotograferen en naar mij op te sturen.”

Vurige liefde is onder meer te koop bij boekhandel Vermeulen aan de Kaaistraat 17 in Steenbergen.