Ankie Stoer klaar voor laatste etappe naar huis

STEENBERGEN – De vierde dag van het ‘rondje Nederland’ dat Ankie Stoer! deze week maakt voor de strijd tegen kinderkanker bracht de vriendengroep in het Radboud (kinder)ziekenhuis en het Ronald McDonaldhuis in Nijmegen, waar de laatste bolderkar en de laatste knuffels werden uitgedeeld. ,,We zijn ook hier weer onvoorstelbaar enthousiast ontvangen,’’ zo laat Jos Cuelenaere weten vanaf camping De Waay in Doornenburg, gelegen tussen Nijmegen en Arnhem.

,,De laatste wandelaars zijn nog onderweg, die verwachten we vanavond om acht uur. Ondertussen is er barbecuevlees gehaald en heb ik een paar pilsjes koud gelegd,’’ vervolgt Cuelenaere. ,,De dames van de foeragering verzorgen ons buitengewoon goed, we komen helemaal niks tekort,’’ klinkt het opgewekt, alsof er nog geen dikke 650 kilometer zijn afgelegd.

Diep respect

De leden van Ankie Stoer! weten waarvoor ze het doen en werden vanmiddag – evenals in Rotterdam, Amsterdam en Groningen – meer dan gastvrij verwelkomd in het Radboud-kinderziekenhuis en Ronald McDonaldhuis van Nijmegen. ,,Diep respect voor de mensen die daar werken,’’ stelt Cuelenaere.

'Je kunt je bijna niet voorstellen hoe blij ze zijn'

De vijfhonderd knuffels die maandag mee op weg gingen zijn nu op en in Nijmegen werd ook de laatste bolderkar achtergelaten. ,,Je kunt je bijna niet voorstellen hoe blij ze daar mee zijn. Zo’n bolderkar wordt heel praktisch gebruikt, door ouderen die de persoonlijke spulletjes van hun kinderen heen en weer moeten brengen van en naar de auto.’’

Nog 133 kilometer

Morgen staat er geen tussenstop meer op het programma. In die zin zit de ‘knuffeltoer’ erop, maar de weg naar de ‘finish’ in Steenbergen telt nog wel 133 kilometer. Meestal wegen de laatste loodjes het zwaarst, maar zo voelen ze dat bij Ankie Stoer! niet. De missie is immers ruimschoots geslaagd. En nu nog even afwachten welk bedrag alle acties en sponsoring hebben opgeleverd voor Stichting Ankie. Dat wordt morgen eind van de middag bij thuiskomst bekendgemaakt.