Abonnementen en strippenkaarten IJsfestijn in de verkoop

STEENBERGEN – Het IJsfestijn nadert met rasse schrijden. Over twee weken is de opening van het evenement op de Markt, waarvoor met ingang van dit weekeinde abonnementen en ‘tienrittenkaarten’ te koop zijn bij Primera De Gilles. Volgende week donderdagavond (26 november) is er een informatieavond voor vrijwilligers. De organisatie zoekt nog enkele tientallen medewerkers.

Een abonnement, om van 5 december t/m 3 januari onbeperkt de baan op te kunnen, kost 50 euro. De prijs van een ‘strippenkaart’ voor tien keer bedraagt 25 euro. De losse toegangsprijs is bepaald op 3 euro voor twee uur schaatsen.

Om het schaatsplezier in goede banen te helpen leiden, zijn veel vrijwilligers nodig. Inmiddels hebben zich dertig mensen aangemeld, plus nog eens een twintigtal leerlingen van ’t R@velijn, die hun maatschappelijke stage gaan doen tijdens het IJsfestijn.

'Hoe meer vrijwilligers, hoe minder tijd het iedereen kost'

Voorzitter Peter Jongenelen van de initiatiefgroep benadrukt niettemin nog maar eens dat eigenlijk wel  zeventig- tot wel honderd vrijwilligers noodzakelijk zijn. ,,We zijn heel blij met de aanmeldingen tot nu toe, want jong en oud hebben zich opgegeven. Desondanks moeten er dat gewoon nog meer worden, waarbij we ook hopen dat het verenigingsleven niet onbetuigd zal laten. Hoe meer vrijwilligers er zijn, hoe minder tijd het iedereen kost.’’

Ook extra sponsors blijven van harte welkom. Wie zijn vrijwillige hulp of financiële steun wil aanbieden kan dit doen door een mailtje te sturen naar ijsfestijnsteenbergen@gmail.com

Voor alle vrijwilligers wordt er donderdag 26 november vanaf 19.00 uur een bijeenkomst gehouden bij café Buddha’s op de Markt. ,,Wie zich nog niet heeft aangemeld, kan dan ook gewoon komen,’’ aldus Jongenelen.

,,Iedereen kan elkaar dan alvast leren kennen en men krijgt nadere informatie over de verschillende taken: kassa/kaartverkoop, baantoezicht, 24 uurs toezicht rondom het IJsfestijn en schaatsverhuur. Ook voor het ijsmeesterschap zoekt de organisatie nog twee gegadigden, naast de twee personen die deze functie al op zich hebben genomen. Zij krijgen zelfs hiervoor een speciale opleiding.