A4Run zit met ruim 3500 deelnemers aan de limiet

STEENBERGEN – Om logistieke problemen te voorkomen en de veiligheid van de ruim 3500 deelnemers te kunnen waarborgen, zien de Stonemountain Runners zich genoodzaakt de inschrijving voor de A4Run vanavond twaalf uur te sluiten. Alleen voor de Kidsrun kunnen kinderen zich nog tot en met het evenement van volgende zondag aanmelden. ,,Dit is keerzijde van het succes,’’ stelt mede-organisator Harry Damen.

,,Gisteren kwamen er ‘zomaar’ weer 250 inschrijvingen bij. Als dat heel de week zo doorgaat, weet je niet waar je blijft. We zitten gewoon aan het maximum van wat we, realistisch gezien, aan kunnen. Maar tegelijkertijd balen we hier wel van, omdat je nu mensen teleur zult moeten stellen. Hopelijk mogen we op eenieders begrip rekenen,’’ vervolgt Damen.

Steenbergen op de kaart en opbrengst voor goede doelen

Gelet op de grote animo voor de verschillende wandeltochten en wedstrijd/prestatielopen op de nieuwe snelweg, gaat het de Stonemountain Runners zonder meer lukken om Steenbergen met dit unieke evenement op de kaart te zetten. Ook staat op voorhand wel vast dat er een mooi bedrag zal overblijven voor de drie goede doelen: Roparun, tanteLouise-Vivensis en de regionale voedselbanken van Goed Ontmoet.

De A4Run voltrekt zich zondag 9 november vanaf 8.00 uur. De avond van tevoren begint het spektakel al, met een Walking Dinner en muziekfeest in een grote tent op het zogeheten ketenterrein van Rijkswaterstaat en de Combinatie A4 Steenbergen aan de Zeelandweg-Oost.

Startnummers van te voren afhalen 

Damen benadrukt nogmaals dat de inschrijving voor de Kidsrun tot het laatst toe openblijft. Voor dit onderdeel hebben zich tot nu toe zo’n 200 kinderen aangemeld. Zij hoeven geen inschrijfkosten te betalen, maar van hen wordt wel verwacht dat zij in hun omgeving zoveel mogelijk sponsorgeld ophalen voor de genoemde goede doelen.

Ook wijst hij alvast op de mogelijkheid voor deelnemers om hun startnummers en wandelbewijzen komende vrijdag en zaterdag alvast op te halen bij Sportshop Heshof. ,,Dat scheelt op de dag zelf voor iedereen een hoop drukte.’’

Parkeren

Daarnaast verzoekt de organisatie alle deelnemers en toeschouwers uit Steenbergen zelf om te voet of met de fiets naar de A4Run te komen, zodat de parkeervoorzieningen op de bedrijventerreinen Reinierpolder I en II niet overbelast raken. Zo nodig kunnen auto’s overigens ook terecht bij de vroegere veiling aan de Brooijmansdreef en op de carpoolplaatsen bij de rotonde van de N259 met de Franseweg.