Zussen Van der Aarsen ‘leukst verkleed’ op Seniorenbal

STEENBERGEN – Het carnavalsbal voor ouderen en mindervaliden dat zaterdagmiddag onder het thema ‘We zitte nie achter de geraniums’ in zaal De Joosse werd gehouden is dit jaar druk bezocht. “En er hangt echt een leuke sfeer”, zo constateert SKS-voorzitter Richard Krijnen tijdens het bal tevreden. Na een dipje van een tweetal jaren wisten de senioren met hun begeleiders het bal weer te vinden. Ruim negentig bezoekers genoten van een gezellige middag.

Tijdens de middag vond ook de verkiezing van de leukst verklede bezoekers plaats. Ervaren jurylid Mariëtte Onland-van Haaren vond het niet moeilijk om haar nummer één te kiezen: “De zussen Van der Aarssen – getrouwd Van der Poel en Bakx – zijn geheel volgens het motto uitgedost. Ze zitten ook werkelijk vóór de geraniums, want die zitten op hun rug. Nummer twee werd Maartje Vos van het Hof van Nassau en voor nummer drie komen heel wat bezoekers in aanmerking, maar ik heb uiteindelijk Riet en Piet uit het Reginahof als derde gekozen”.

Zingen, smikkelen en bingo

Naast de verkiezing genoten de bezoekers van de oude liedjes die door de SKS-medewerkers werden gezongen en van Tonpraatster Keetje van de Kaai. Maar zeker ook van het bezoek van de complete grote en kleine hofhouding met aanhang, van de bingo die werd gespeeld, van diverse traktaties waaronder de lekkere soep en van elkaar. Al bij al een geslaagde middag. “We hebben de medewerking gekregen van de Plusbus en dat was heel prettig voor de bezoekers. Ze werden opgehaald en worden weer thuisgebracht, dus het vervoer naar dit bal is geen probleem geweest”, zo stelt SKS-voorzitter Richard Krijnen.

Tekst: Peter Vermeulen Foto's: Thomas Weezenbeek © en Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl