Zomercarnaval-vierders vallen sowieso in de prijzen

WELBERG – De spanning loopt op in de Welberg. Al wekenlang roept dweilband D’n Dweilberg ‘Ier is t’ie gevalle!’,  maar nog steeds weet niemand wát er nu eigenlijk gevallen is. Op zaterdag 16 juli komt er een einde aan alle spanning tijdens het Zomercarnaval op de Raldal.

Op het feestterrein aan de Kapelaan Kockstraat worden alle bezoekers vanaf 20.00 uur ontvangen als een lot uit de loterij. Dat gebeurt dit jaar met medewerking van een ware VIP, zo kondigt D’n Dweilberg aan.

Vroege vogels vallen sowieso in de prijzen, want het evenement begint – van 20.00 tot 21.00 uur – met een zogenoemd ‘Blij Uurtje’, waarbij de feestgangers twee consumpties krijgen voor de prijs van één.

Muzikaal prijzenfestival met negen dweilbands en optreden van Marijn van Geel

Het motto ‘Ier is t’ie gevalle’ is bedacht met een vette knipoog naar de Postcodeloterij en de van Miljoenenjacht bekende gouden koffertjes zullen dan ook niet ontbreken. En voor het muzikale prijzenfestival zorgen maar liefst negen dweilbands uit Steenbergen, Nieuw-Vossemeer, Dinteloord en Kruisland.

Daarnaast krijgt het publiek ook een optreden voorgeschoteld van zanger Marijn van Geel en heeft zich bij de organisatie een mystery guest aangemeld, wiens identiteit zelfs bij D’n Dweilberg niet bekend is. Dat zal bovendien niet de enige verrassing van de avond zijn, aldus de dweilband, die – zoals de afgelopen jaren gebruikelijk is geweest – op een grote toeloop hoopt.

De toegang tot het zomercarnaval is gratis.