Zomeravondcompetitie nadert ontknoping

STEENBERGEN – De zomeravondcompetitie bij vv Steenbergen, die deze week z’n naam beslist eer aan doet, nadert z’n ontknoping. Morgenavond en vrijdagavond zijn de laatste speelronden van het toernooi, dat met succes nieuw leven is in geblazen.

In de hoofdklasse stevent Recreativo Habeco op de zege af, in de eerste klasse gaan Hart van Tholen en DVG Tegelwerken gelijk op. Deze ploegen strijden donderdagavond vanaf 20.25 uur in een rechtstreeks duel om de overwinning. In de tweede klasse heeft Van der Riet Totaalbouw De Heen zich al verzekerd van de winst.

Het toernooi krijgt volgend jaar zeker een vervolg, aldus initiatiefnemer Jasper van Tilburg. ,,De reacties zijn louter positief. Voor vriendengroepen en bedrijven die meedoen is de competitie het gesprek van de dag geworden. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de speciale facebookpagina’s waarop drie teams (Bouwbedrijf Rens, PS Couriers en Recreative Habeco, red.) wekelijks verslagen, foto’s en filmpjes plaatsen.’’

Onder de deelnemers bevinden zich zelfs oud-profs en huidige hoofdklassespelers, maar ook voetballers die nog nooit onder de vlag van de KNVB hebben gespeeld. De 22 teams zijn naar sterkte verdeeld over drie klassen, maar weten elkaar na afloop van de duels allemaal te vinden in de kantine van vv Steenbergen.

De combinatie van sportiviteit en gezelligheid was en is dan ook de belangrijkste doelstelling van het zomeravondvoetbal, dat na de laatste wedstrijden van vrijdagavond wordt besloten met een feestavond.

Tussenstand

Hoofdklasse: 1. Recreativo Habeco, 2. Senzomax, 3. Bouwbedrijf Rens, 4. Autoschade Van Gils, 5. VVC’68, 6. Stucadoorsbedrijf Verwijs, 7. PS Couriers, 8. Vermeulen Steenbergen.

Eerste klasse: 1. Hart van Tholen, 2. DVG Tegelwerken, 3. Wonderteam, 4. Autobedrijf Bastians, 5. Zorgwijzer, 6. Dinteloord 4, 7. Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Tweede klasse: 1. Van der Riet Totaalbouw De Heen, 2. Verbeek Boomkwekerijen, 3. Sportshop Heshof, 4. WAZ, 5. Transport Partners, 6. Pina Colada Boys, 7. Green Egg Totaal.

Foto's Mark Koenraadt©KijkopSteenbergen.nl