Zevende Steenbergse Scootmobieltocht op de agenda

STEENBERGEN – De vrijwilligers van de Plusbus nodigen scootmobielrijders uit om zich op te geven voor de zevende grote scootmobieltocht van Steenbergen. Die wordt op zaterdag 7 september gehouden. Mocht het die dag heel slecht weer zijn, dan is er een tweede poging op zaterdag 16 september.

De tocht gaat eerst richting de Boonhil, waar een bedrijfsbezoek wordt gebracht aan Van Meir Uien. Dat bezoek kon vorig jaar helaas niet doorgaan, maar nu gaan de organisatoren voor een herkansing. Vervolgens gaat de tocht naar Zorg- en Kinderboerderij de Lindehof aan de Gagelweg waar van een picknick-lunch en een gezellig samenzijn wordt genoten. Uiteraard wordt opnieuw gekozen voor de mooie en rustige achterafpaden in de prachtige polders van Steenbergen. Dat wordt dus extra genieten voor de deelnemers.

Vertrek vanaf De Vaert

Start van de tocht is op die 7 september om 10:30 uur vanaf gemeenschapshuis De Vaert op de Welberg. Hier worden de deelnemers ontvangen met een kopje koffie dat wordt aangeboden door tanteLouise. Belangstellenden wordt gevraagd om al om 10:00 uur aanwezig te zijn. Overigens eindigt de tocht ook weer bij dit gemeenschapshuis, de verwachting is dat dit rond 16:00 uur het geval is.

Opgave

Wie belangstelling voor deze zevende scootmobiel tocht heeft kan zich opgeven bij: Coördinatie PLUSBUS: tel. 06 12 803 836, op  werkdagen tussen 09.00 – 17.00 uur. Opgave per email is ook mogelijk: yolaenhenk@gmail.com.

De uiterlijke inschrijfdatum is woensdag 6 september 2017. Inschrijving en deelname is weer geheel gratis door de sponsoring van Albert Heijn Achterberg, bakkerij Het Bakhuys, tanteLouise-Vivensis, Zorg- en Kinderboerderij de Lindehof en Van Meir Uien b.v.

Ook nieuwkomers welkom

Plusbus vrijwilligers zullen de deelnemers net als in de voorgaande jaren op de fiets begeleiden en daar waar nodig is assisteren. De Plusbus zelf gaat mee als bezemwagen.

Alle scootmobielers – en zeker ook nieuwkomers – zijn welkom. De meer ervaren rijders onder hen wordt gevraagd om wat van hun kennis en ervaring over te brengen op rijders met minder ervaring. Een aantal van hen heeft zelfs wat schroom om op onbekende wegen te rijden en kan goed advies zeker gebruiken.