Zeven kunstenaars exposeren in Petrus en Pauluskerk

DINTELOORD – Vandaag, zaterdag 4 september exposeren zeven kunstenaars hun werk in de Petrus en Pauluskerk. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag is deze expositie te bekijken tussen 13:00 en 17:00 uur. Namens Cultuur Steenbergen (CuSt) verzorgde Karin Starmans deze eerste expositie en het is de bedoeling dat er nog meer gaan volgen, terwijl ook gedacht wordt aan kleinschalige optredens.

De expositie loopt tot 25 september. Voor de bezoekers is het niet alleen mogelijk om het werk van de kunstenaars te bewonderen, ook de verbouwde kerk is interessant om te bekijken. De kerk is door architect Paul Dinant omgebouwd tot een wooncomplex.

Breed palet

“De opzet van deze expositie is om van verschillende kunstenaars een kenmerkend kunstwerk te tonen, zodat er een breed palet ontstaat. De meewerkende kunstenaars zijn; Angelique van de Hout, Brita Seifert, Marina Cleiren, Inge Coolen, Wil Westerweel, Adrienne Kusters, Carmen Milhous- Arendt. Daarnaast is er voor het werk van de kunstenaar Han Koster, een helaas te vroeg overleden dierbare vriend van Karin Starmans, een speciale plek ingeruimd”, zo laat de organisator weten.

Gratis theater

Theatergroep De Werkplaats speelt op zondag 26 september om 14.30 uur ‘De Overledene’, een komische éénakter. Spelers zijn Inge Koenraadt en Liesbeth Perdaems onder regie van Karin Starmans.
Ten slotte zullen Jan van de Velde en Martine Westenbroek een muzikale afsluiting verzorgen. De teksten en muziek daarvan zijn speciaal geschreven als een muzikale reactie op het toneelstuk.

Reserveren

Voor deze voorstelling – die gratis te bezoeken is – dient vooraf te worden gereserveerd via beeldende@gmail.com. Er gelden coronamaatregelen, waaronder anderhalve meter afstand. Doordat ook de zitplaatsen aan die afstand voldoen is het aantal plaatsen beperkt. Na aanmelding krijgen belangstellenden rond 20 september te horen of ze de voorstelling kunnen bezoeken.

Foto: Inge Koenraadt en Liesbeth Perdaems in de éénakter ‘De Overledene’ die onder regie van Karin Starmans in de Petrus en Pauluskerk wordt opgevoerd op zondag 26 september.