X-landers hebben de tijd van hun leven in Tenerife

KRUISLAND – Genieten doen ze. Met volle teugen. De X-landers die afgelopen maandag naar Tenerife vertrokken om mee te doen aan de First Lego League Championship beleven er de tijd van hun leven. En de supporters die met hen meereisden genieten met hen mee. Gisteren stond in het teken van de inrichting van de stand, vandaag mocht Robot Dingetje 3.0 een oefenrondje doen en stond de openingsceremonie op het programma.

De X-landers hebben wel enige verbazing opgeroepen bij de inwoners van Tenerife. Waar de meeste toeristen op het eiland op jacht gaan naar souvenirs, snuffelden de Kruislandse kids…tussen het zwerfafval. Al het weggegooide plastic dat zij konden vinden, ging mee om als decoratiemateriaal voor de X-lander stand op de First Lego League te dienen. Helemaal in de stijl van de Trashtastic, het innovatieve product waarmee de kids het zover hebben weten te schoppen. Dit prullenbakje voor de op de fiets is namelijk helemaal vervaardigd van plastic afval.

De stand van de leerlingen van de Zonnebergschool is ingebouwd tussen een Zuid-Afrikaans en een Braziliaans team dus met de internationale contacten zit het wel goed. De inrichting van de eigen stand is inmiddels volledig naar de zin van het team uitgepakt. En heeft al de nodige lovende reacties van ‘concullega’s’ opgeleverd.

Levende robot

Vanmiddag stonden een oefenwedstrijd en de openingsceremonie op het programma. De oefenwedstrijd met robot Dingetje 3.0 verliep wat stroef, mede door de gladde ondergrond en de bedrukte wanden van het parcours. Een behoorlijk obstakel voor de Kruislandse robot die toch al niet in topconditie is. Maar het mocht de pret niet drukken want ook het openingsceremonieel stond nog op het programma. Daarbij bleek dat de Kruislanders de spijker op kop hadden geslagen met de inrichting van hun stand. De indrukwekkende show draaide namelijk om een robot van verzameld plastic die tot leven kwam in het park.

Morgen gaat het echte werk beginnen; een update volgt.

Foto’s: Imke Mulders©KijkOpSteenbergen