Wolfrock op volle kracht naar lustrumjaar 2020

STEENBERGEN – Hoewel Wolfrock volgend jaar pas de vijfde verjaardag viert, wordt hét rockevent van Steenbergen met rasse schreden volwassen. Bij de eerste editie kon er misschien nog een klein kanon afgeschoten worden zonder een bezoeker op de Markt te raken, maar die tijd is voorgoed voorbij. Dit keer verzamelden ruim tweehonderd liefhebbers van het genre en nieuwkomers zich onder de toren van de Gummarus voor een dampend avondje rock.

Medeorganisator Leon Quintus is een tevreden man. Wat ooit begon als een experimentele uitdaging groeit uit tot een evenement met een vast plaatsje op de rockkalender. De reacties van publiek en bands zijn hartverwarmend. “Bijvoorbeeld dat er meer festivals als Wolfrock zouden moeten zijn. Waar je gewoon naartoe kunt, zonder een kaartje te kopen of een deur door te moeten. Laagdrempeliger dan dit, bestaat niet. Daardoor komen er ook mensen die kennis willen maken met deze muziek.”

Schraal en karig

Ook de bands zijn altijd enthousiast. “Het is een combinatie van alles. Het schrale en karige van optreden op een plein, de goede verzorging, het top-geluid dat we dankzij Sander Dingenouts kunnen verzorgen. Dat alles tegen een fantastisch decor als de Gummaruskerk, maakt het af.”

We pakken uit

Risico is wel dat de lat steeds hoger komt te liggen. Die uitdaging pakken de Wolfrockers met beide handen aan. “Volgend jaar is ons eerste lustrum en dan pakken we uit.” Over het hoe, wat, waar en wanneer wijdt Quintus nog niet uit, maar dat zal niet lang meer duren. “Voor het eind van de zomer, weten we meer.”

Voor nu kijken publiek en organisatie nog even terug op een zeer geslaagde vierde editie van Wolfrock.

Tekst: Dasja Abresch – Foto’s: Thomas Weezenbeek © 2019