Winterfeest voor jong en oud bij Mamaloe en De Nieuwe Veste

STEENBERGEN – Als het aan de oudercommissie van Peuteropvang Mamaloe – gevestigd in basisschool De Nieuwe Veste – ligt, wordt er op zaterdag 17 december een nieuwe traditie geboren. Het Winterfeest dat dan plaatsvindt, is niet alleen gericht op de kinderen van de school en de peuterspeelzaal, maar bedoeld voor iedereen die zin heeft in een gezellig uitje. Voor jong en oud zijn er activiteiten op poten gezet. ,,De meeste kerstmarkten zijn gericht op volwassenen, maar wij pakken het dus breder aan’’, vertellen voorzitter Christel Schiphorst en de leden Angelique Otto en Corien de Munter van de oudercommissie.

Iedereen welkom

De drie zien het al helemaal voor zich en hopen het Winterfeest de komende jaren nog verder uit te kunnen breiden. ,,We willen hiermee ook graag meer naamsbekendheid genereren voor De Nieuwe Veste en Mamaloe. Iedereen is van harte welkom om kennis te komen maken. Boven alles streven we uiteraard naar een gezellige middag, maar er is nóg een belangrijk doel gekoppeld aan het Winterfeest. De opbrengst van het evenement wordt namelijk gebruikt voor de aanleg, komend voorjaar, van moestuin voor de peuters en de kleuters.

'Beste uit elk kind halen'

Op die manier wordt bovendien nader invulling gegeven aan het gezonde school-principe dat hoog in het vaandel staat op De Nieuwe Veste. ,,Zo timmeren we op veel fronten hard aan de weg om te laten zien waarin wij ons van andere scholen onderscheiden,’’ stelt directeur Toos van den Berg, enthousiast over  het initiatief van de oudercommissie. ,,Wij zetten nadrukkelijk in op de brede ontwikkeling van onze leerlingen en doen alles wat mogelijk is om het beste uit elk kind te halen. Gelukkig denken ze daar bij Mamaloe precies hetzelfde over.’’

Sponsoring

De leden van de oudercommissie voelen zich op hun beurt ook bijzonder gewaardeerd door zowel Mamaloe als De Nieuwe Veste en daarom willen zij van het Winterfeest graag een groot succes maken. ,,We zijn druk bezig met het vinden van voldoende sponsors, want als er genoeg geld overblijft, kunnen we niet alleen de moestuin aanleggen, maar hopelijk ook een plantenkasje erbij plaatsen en het schoolplein van de peuters en de kleuters nog wat verder opleuken.’’

Speelgoed

Hobo Tools en Kailins Treisures hebben hun steun al toegezegd en Mamaloe heeft een startbedrag geschonken om het Winterfeest te kunnen organiseren. Andere bedrijven die een financiële bijdrage willen leveren of het Winterfeest in natura willen sponsoren, kunnen dit doorgeven via ocnieuweveste@gmail.com of 06-57250150.

Dezelfde contactgegevens gelden voor iedereen die speelgoed wil aanbieden dat tijdens het Winterfeest wordt verkocht.

Uitgebreid programma

Op het programma staat verder onder meer een parcours van oud-Hollandse spelletjes, dat kinderen tegen betaling van 1 euro kunnen afleggen. ,,De toegang is gratis en we houden alle prijzen zo laag mogelijk, maar er moet natuurlijk wel genoeg geld in het laatje komen voor ons moestuin-project,’’ leggen de organisatoren uit.
Kinderen kunnen zich ook nog laten schminken, maskers en kerstboompjes knutselen, lekker dansen in de disco en op de foto met de Kerstman.

Hapjes en drankjes

Onder het motto ‘oma leest kerstverhalen voor’ is er bovendien een voorleeshoek en een kleuterkoortje zingt kerstliedjes voor de bezoekers, die zich onder andere kunnen laven aan allerlei heerlijke hapjes en drankjes, zoals chocomel met slagroom, glühwein en erwtensoep. Ook zijn er muffins te koop; zes voor vijf euro. Voor de kids staan een gratis limonade, fruit en snoepjes klaar.

Veiling

Verder worden er kerststukjes verkocht die leerlingen van De Nieuwe Veste van tevoren in de klas maken. Leerlingen uit groep 7/8 komen ook helpen bij het Winterfeest, dat als klap op de vuurpijl een heuse veiling herbergt, waarbij kinderkunstwerken maar ook antiquiteiten en curiosa onder de hamer gaan, waaronder speelgoed uit grootmoeders tijd.

Het festijn duurt van 12.00 tot 16.00 uur en de ingang is aan de kant van de Van Wesemaelstraat.