Wielercriterium Steenbergen zoekt verkeersregelaars voor wielerklassieker

STEENBERGEN – Zondag 19 mei organiseert Stichting Wielercriterium Steenbergen een landelijke wielerklassieker voor nieuwelingen en junioren. Op het parcours is een groot aantal verkeersregelaars nodig die er voor kunnen zorgen dat alles verkeerstechnisch in goede banen wordt geleid. Vandaar een oproep aan vrijwilligers om zich te melden.

Start en finish van de klassieker is in de Kapelaan Kockstraat op Welberg, ter hoogte van zaal Koch. Hier starten om 11:00 uur de nieuwelingen voor een wedstrijd over 80 kilometer. Om 14:00 uur klinkt het startschot voor de junioren, die 110 kilometer zullen afleggen. Tussendoor worden wedstrijden georganiseerd voor jeugdwielrenners. De groep 12-jarigen start om 10:00 uur, de 13-jarigen om 11:10 uur, terwijl de start van de 14-jarige om 14:10 uur is.

Wie het Wielercriterium op deze manier wil helpen, wordt verzocht om contact op te nemen met bestuurslid Han de Groen. Hij is te bereiken via 06 13 895 273 of via het emailadres: hansjosedegroen@gmail.com.

Er heeft zich reeds een aantal verkeersregelaars aangemeld, maar de organisatie heeft er nog meer nodig. Vrijwilligers dien een geldig verkeersregelaar diploma te hebben. Dit is overigens via een korte digitale cursus goed te behalen.