Werk aan de winkel: Formido wordt KlusWijs

STEENBERGEN – Op de valreep van het nieuwe jaar hebben Eric en Petra Davies van Formido Steenbergen de knoop doorgehakt: hun franchisewinkel aan de Zeelandweg Oost gaat per 1 februari verder als KlusWijs bouwmarkt. De keuze voor deze jongste doe-het-zelf keten van ons land zorgt er volgens de eigenaren voor dat hun zaak uniek blijft in de regio. Bovendien sluit de nieuwe formule perfect aan op de werkwijze van Formido. ,,We hebben er alle vertrouwen in en het kan alleen nog maar beter worden,’’ stelt het ondernemerspaar.

De ‘overstap’ is ingegeven doordat Formido als bouwmarktformule ophoudt te bestaan. ,,We hadden en hebben het prima naar ons zin bij Formido en waren dan ook niet van plan om nu zo’n grote verandering door te voeren,’’ vertellen de eigenaren, die de afgelopen maanden gebruikten om de juiste afweging te maken. Bedrijfsadviseur Marco Hondeveld van KlusWijs, en voorheen werkzaam voor Formido, is blij met de keuze voor ‘zijn’ relatief kleine, zelfstandige bouwmarktketen. ,,KlusWijs is geen onderdeel van een groot concern; dat heeft veel voordelen voor onze franchisers en bovenal natuurlijk voor hun klanten. Het DNA van Formido en KlusWijs liggen bovendien heel dicht bij elkaar.’’

Moeilijke start

,,Dat alles geeft ons een bijzonder goed gevoel,’’ aldus Eric en Petra Davies, die er nadrukkelijk de voorkeur aan geven om franchisers te blijven en hun carrière niet voort te zetten als filiaalhouders.
Net toen zij de bouwmarkt in 2014 gingen overnemen van de firma Van Pul, werd het pand aan de Zeelandweg Oost getroffen door noodweer. Met een tijdelijke verhuizing en gedeeltelijke herbouw als gevolg. ,,We begonnen ook nog eens in een tijd van recessie, maar ondanks deze moeilijke start is het gelukkig allemaal goed gekomen.’’ De winkel draait op volle toeren, telt zo’n vijftien medewerkers, en trekt klanten uit Steenbergen en wijde omgeving.

KW Wonen

,,Dankzij KlusWijs blijven we een échte bouwmarkt, met een volledig assortiment voor de doe-het-zelver. Daarnaast kunnen we ons ook nog meer gaan richten op diensten zoals montage aan huis en komt er extra ruimte voor wooninrichting.’’ Dat gebeurt door middel van een shop-in-shop, van ruim 200 vierkante meter, onder de noemer KW (KlusWijs) Wonen. ,,Daarin kunnen onze klanten alles vinden wat zij nodig hebben om hun ideale interieur te realiseren: raamdecoratie, binnen- en buitenzonwering, vloeren en karpetten, verf, behang, kasten op maat, verlichting, meubels en woonaccessoires,’’ zo lichten Eric en Petra dit onderdeel van het nieuwe concept toe.

Service als vanouds

Ook in de ogen van Harry van den Berg hebben zij met KlusWijs een uitstekende keuze voor de toekomst gemaakt. Van den Berg is de mede-grondlegger van de bouwmarkt, die vroeger was gevestigd aan de Oostdam/Grote Kerkstraat, en nog altijd eigenaar van het bedrijfspand. Hij komt graag en regelmatig bij Eric en Petra Davies over de vloer – “je wordt hier altijd netjes geholpen” – en is inmiddels ook bekend met de nieuwe formule. Wat hem betreft sluit de werkwijze van zowel KlusWijs als het echtpaar Davies naadloos aan bij de manier waarop zijn familie en hij sinds 1933 zaken hebben gedaan in het Steenbergse. Waarbij service hoog in het vaandel staat.

Herinrichting

,,Uiteindelijk zijn het de ondernemers en hun personeel die het verschil maken,’’ stelt Marco Hondeveld van KlusWijs. Alle medewerkers van Formido blijven werkzaam bij de bouwmarkt, die vanaf medio februari gedurende zes weken opnieuw wordt ingericht. ,,Daar gaat geleidelijk en volgens een strakke planning, zodat onze klanten er zo min mogelijk last van ondervinden,’’ aldus de eigenaren. ,,We blijven in die periode dus ook gewoon open.’’ In april komt er niettemin nog wel een feestelijke (her)opening.

Foto: Pandeigenaar Harry van den Berg (links) feliciteert ondernemer Eric Davies met de keuze voor KlusWijs.
Foto John Nijssen©Steenbergse Courant
Door: John Nijssen