Wereld Alzheimerdag in Hof van Nassau

STEENBERGEN – De werkgroep ‘Dementie Vriendelijke Gemeente Steenbergen organiseert in Hof van Nassau op zaterdag 21 september ‘Wereld Alzheimerdag’. Bezoekers krijgen antwoord op vragen over de ziekte dementie en de zorg en begeleiding van mensen met dementie.

Naast een presentatie door het ‘Huis van Morgen’ van handige en de allernieuwste hulpmiddelen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen kunnen bezoekers zich inschrijven voor een demonstratie van de Virtual Reality-bril. Daarmee ervaren ze hoe iemand met dementie zich kan voelen. Deze middag wordt ook een start gemaakt met het ‘Beweegpunt’ in Steenbergen. Hier wordt onder leiding van een sportcoach in groepsverband gewerkt aan spierversterking en conditie. Dit wordt afhankelijk van de weersomstandigheden in de buitenlucht gedaan. Er is ook een informatiemarkt en er worden gezonde hapjes geserveerd. De middag wordt muzikaal ingevuld door het Duo Window uit Steenbergen.

Foto: Vorig jaar werd de Alzheimerdag op Hoeve Kakelbont gehouden. Daar werd de ‘Kwiekroute’ geopend door wethouder Koos Krook.