Welbergse basisschool Pius X bevolkt door wilde dieren

WELBERG – Terwijl het hooggeëerd publiek plaatsnam rond de piste , verzamelden wilde dieren, fakirs, goochelaars, clowns en acrobaten zich afgelopen vrijdag achter de roodfluwelen gordijnen van het Circus op School dat was geland in hartje Welberg. De oudervereniging van basisschool Pius X had het circustheater uitgenodigd voor workshops en optredens en dat werd een feestje om nooit meer te vergeten.

Het resultaat van al het harde werk werd aan het begin van de middag getoond aan papa’s, mama’s, oma’s en oma’s (het eerder genoemde hooggeëerd publiek). Dit gebeurde in de circuspiste die in het dagelijks leven dienst doet als de voetbalkooi van het centrumplein. De tientallen circusmensen en –dieren bleken bij nadere inspectie niemand minder te zijn dan alle leerlingen van de school. Met verbazing en bewondering keken de toeschouwers toe hoe afgetrainde olifanten en tijgers hun kunstjes vertoonden, hoe fakirs over hete kolen (800 graden Celcius!) liepen en slangenbezweerders met hun hypnotiserende fluitmuziek meterslange slangen en een enkele raaf uit rieten manden omhoog lieten dansen.

Geen ouderbijdrage meer

Het Circus op School was gefinancierd vanuit de ouderbijdrage die de oudervereniging jaarlijks gebruikte om activiteiten te organiseren voor de leerlingen. Met ingang van dit schooljaar betalen ouders van leerlingen van scholen die zijn aangesloten bij de Lowys Porquin Stichting echter geen ouderbijdrage meer. Het bestuur heeft besloten dat de activiteiten uit de reguliere begroting betaald worden. Hiermee worden kinderen uit alle inkomensklassen gelijk getrokken en hoeven huishoudens met een smallere beurs zich geen zorgen meer hoeven te maken over het betalen van de voorheen (niet verplichte) ouderbijdrage. Aan het nieuwe beleid hangt de verplichting dat ouderverenigingen de eigen opgebouwde spaarkas binnen twee jaar besteden aan activiteiten.

[ door Dasja Abresch ]

Beelden bij dit artikel