zaterdag 8 december 2018, 12:00

Welberg toont veerkracht tegen PCP

Zondag 2 december 2018 reisde Sc Welberg1 naar Breda om daar tegen de nummer twee van de ranglijst – PCP 1 –  hun competitiewedstrijd te spelen. Vanaf het begin een iets beter PCP, maar Welberg geeft niets weg, ondanks het aandringen van de thuisclub. Wanneer in de 25e min PCP een strafschop krijgt, waar Maarten Heer nog bijna zijn hand achter kon krijgen, is het toch onverwacht 1-0. Wanneer een minuut later de 2-0 valt is het al niet leuk meer. De tegenstanders lopen zelfs uit tot 5-0.

In de tweede helft – zo tegen de zestigste minuut scoort Dennis Luijks het eerste Welbergse doelpunt. En vervolgens tonen de Welbergenaren veerkracht door doelpunten van Tom Mulder, Joey van Tilburg, Lars Bogers en Dennis Luijks komen ze volledig terug op een 5-5 stand. Dat wordt ook de eindstand.  Welberg heeft in de tweede helft haar tanden laten zien en PCP laten voelen wat het nog waard is. Het was een mooie voetbalmiddag, met een veerkrachtig Welberg, dat een helft goed en verzorgd voetbal speelde.

Zondag thuis tegen Dordrecht

Morgen, zondag, 9 december, komt Sc Dordrecht (amateurs) op bezoek op de Welberg. De ploeg die vijfde plaats op de ranglijst staat met drie punten meer. Wanneer Welberg de nodige inzet en flair gedurende de gehele wedstrijd op weet te brengen, is het niet onmogelijk dat de punten op de Welberg blijven.
Aanvang wedstrijd: 14.30 uur, Sportpark ’t Zandbaantje, Hoogstraat te Welberg.

Door: Ad Bogers