Wegafsluitingen om viaducten A4 aan te sluiten op N259 en N257

STEENBERGEN – Het viaduct dat het verkeer op de N259 tussen Steenbergen en Dinteloord voortaan over de A4 voert is klaar en wordt deze week aangesloten op de Dinteloordseweg, die daarom op maandag 28 april om vijf uur ’s morgens wordt afgesloten en (uiterlijk) op maandag 5 mei om zes uur weer open gaat.

De werkzaamheden ten behoeve van de nieuwe aansluiting gaan dag en nacht door. Voor plaatselijk verkeer wordt een omleidingsroute ingesteld en met borden aangegeven. Ten bate van hulpdiensten, (brom)fietsers, openbaar vervoer en agrarisch verkeer worden voorzieningen getroffen zodat deze weggebruikers de N259 in voornoemde periode veilig kunnen blijven gebruiken. Doorgaand verkeer dient tijdelijk gebruik te maken van de A58, A17 en A59.

Vervolgens is de N257 tussen Steenbergen en De Heen/Nieuw-Vossemeer/Sint Philipsland aan de beurt. Dat wil zeggen: van donderdag 8 mei vijf uur tot (uiterlijk) maandag 12 mei zes uur ’s morgens wordt de Zeelandweg Oost aangesloten op het nieuwe viaduct over de A4 aldaar (zie foto). Het verkeer wordt ter plekke met bebording omgeleid. Het oude weggedeelte wordt hierna opgebroken voor de verdere aanleg van de toekomstige snelweg om Steenbergen.

De N259 tussen Steenbergen en Klutsdorp gaat bovendien in de meivakantie dicht voor onderhoud, dat overigens los staan van de aanleg van de A4. Ook hierbij wordt het verkeer met borden omgeleid. 

Foto: De Zeelandweg-Oost vanuit de lucht gezien.
Foto Ewout van den Berg