Weer flinke belangstelling voor creaties Kunstcentrum Steenbergen

STEENBERGEN – Gistermiddag toonden de cursisten van Kunstcentrum Steenbergen hun creaties aan groot publiek. Er was goede belangstelling voor de vele kunstwerkjes die gemaakt zijn tijdens de cursussen Tekenen en Schilderen, Keramiek en Fotografie.

Het kunstcentrum werd in 1985 opgericht en heeft in de afgelopen 33 jaar een enorme schare creatievelingen begeleid in hun ontwikkeling. “En niet alleen in creatieve ontwikkeling, maar vooral ook bij het plezier dat de cursisten ervan hebben”, stelt Marianne van der Meer. Zij begeleidt al vele jaren tal van cursisten bij het tekenen en schilderen. Op dit moment telt haar groep er zo’n zestig. “Het afgelopen jaar hebben we aan de hand van zes thema’s gewerkt. Allereerst het thema tegenstelling en contrast, de creaties daarvan zijn tentoongesteld in de bibliotheek. Vervolgens ook de thema’s ‘Lijnenspel’, IJskoude, Kleurig en figuur en portret. In januari hebben we een periode uit de kunstgeschiedenis centraal gesteld, de Jugendstil en Art Nouveau. Dat heeft leuke zaken opgeleverd”.

Inspiratie

Ook de twee andere curussen: Keramiek en Fotografie hebben de nodige kunstwerkjes opgeleverd. Bij Fotografie worden de cursisten begeleid door twee ervaren fotografen: Will Gorissen en Piet Bout. De cursus Keramiek wordt gegeven door Ingrid Kornips-Mol. De bezoekers van de Open Dag zullen vast door de getoonde resultaten zijn geïnspireerd.

Foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl