Weekend lang autocross in Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER – Ronkende motoren, gierende banden en hier en daar kans op een kleine aanrijding. een  Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus is het gedaan met de rust aan de Zeeweg in Nieuw-Vossemeer. Op deze dagen zetten de autocrossverenigingen De Kempencross en EZHACO er hun kampement op en dat levert het nodige spektakel op.

Het weekend staat in het teken van de Midzomercup voor de Bangerstox. Een wedstrijd waar gegarandeerd het nodige te beleven valt, zowel voor de coureur als voor het publiek. Het is een ‘full contact’ klasse wat inhoudt dat er niet gekeken wordt op een deukje of koprol meer. Daarnaast maken Stockcar F1 coureurs hun opwachting met zelfgebouwde auto’s met Amerikaanse v8 motoren onder de kap. Naast deze klasse verschijnen de categorieën jeugd, standaard, toerwagen, sprinters en kevercoureurs aan de start. Ook voor de regionale coureurs is er ruimte gemaakt op het circuit.

Op zaterdag beginnen de wedstrijden om 11.30 uur. In de avonduren is er een drie uur-cross. Een veertigtal deelnemers proberen om in die tijd zoveel mogelijk rondes af te leggen.

De wedstrijden beginnen op zaterdag om 11.30 en op zondag om 11.00 uur.