‘‘Web ontwikkeling heeft mij nooit losgelaten’’

Steenbergen – ‘‘Dagelijkse werkzaamheden makkelijker maken door onder andere webapplicaties te ontwikkelen’’, daar ligt de kracht van Marcel Ooms. Naast zijn baan in de datacenterbranche zet hij zijn twintig jaar ervaring in de ICT graag in om ondernemers te helpen.

Hoe het ooit is begonnen? ‘‘Het is, net zoals bij de meeste jongens in de ICT, het klassieke verhaal. Ik zette de eerste stapjes in de internet- en computerwereld op een computer in mijn slaapkamer. Mijn interesse werd gewekt en ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Via de ICT rolde ik de datacentertak in’’.

ATAPI

‘‘Web ontwikkeling heeft mij nooit losgelaten. Daarom heb ik het bedrijf ATAPI opgestart. Ik vertaal een behoefte naar een gebruiksvriendelijke webapplicatie. Deze applicatie moet op alle vlakken matchen. Softwarematig, maar ik kan ook hardware koppelen aan het systeem. Een voorbeeld is dat de temperaturen van een koeling worden ingelezen in de applicatie of dat je een SMS krijgt als de koeling is uitgevallen’’, vertelt Marcel Ooms.

SecureFood

Met dit voorbeeld snijdt Marcel Ooms één van de projecten aan die hij heeft ontwikkeld.  ‘‘SecureFood is een webapplicatie die kan worden ingezet in food-gerelateerde winkels. In deze branche is men veel tijd kwijt aan het handmatig invullen van registratieformulieren op het gebied van voedselveiligheid. Met SecureFood is deze papieren registratie niet meer nodig. Je kunt zelfs één systeem uitrollen over meerdere vestigingen, waardoor je als ondernemer alles goed in beeld hebt’’.

Ontwikkeling

‘‘Ik ontwikkel alles op eigen apparatuur en op eigen platforms. We zijn hierdoor nooit afhankelijk van andere partijen. Ook lopen we niet tegen grenzen aan tijdens het ontwikkelproces en kunnen we snel schakelen bij problemen. Voor iedere branche kan ik een goed betaalbare oplossing neerzetten. Of het nou een website, webwinkel of webapplicatie betreft. Het hoeft echt niet per se veel te kosten. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt’’.
Meer informatie? www.atapi.nl en www.securefood.nl.