VVD presenteert verkiezingsprogramma en kandidatenlijst

STEENBERGEN – De VVD heeft voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 gekozen voor een gemêleerd gezelschap op de kandidatenlijst. “Jong en oud, man en vrouw”, zo stelde fractievoorzitter Kees Gommeren, die opnieuw de lijst aanvoert. Een aantal van die kandidaten kwam donderdagochtend aanvaren in de haven van Steenbergen, waar om 11:11 uur de 11 punten van het verkiezingsprogramma werden gepresenteerd. 

De partij wil graag meer vrouwen in de raad, en daarom staat op plaats drie Tineke Feskens uit Steenbergen. Zij heeft al ervaring opgedaan als raadslid voor de VVD in Halderberge. Op plek twee staat opnieuw Theo van Es, en ook Jos Verbeek staat net als bij de vorige verkiezingen op plaats vier. Na Nicky Broos op vijf, is er op plek zes opnieuw een vrouw te vinden: Lidia Uijtdewilligen uit Kruisland. Zij is daar actief in de gemeenschap en zit bijvoorbeeld ook in het Genootschap van de Meermin. 

“Deel uitmaken van de coalitie en twee wethouders aanleveren”

Hoeveel zetels de VVD uiteindelijk gaat binnenslepen bij de verkiezingen moet natuurlijk nog blijken, maar de liberalen zetten hoog in. “We willen zo’n vier tot zes mensen in de raad, in de coalitie komen en dan twee wethouders aanleveren.” Op dit moment zit de VVD-fractie in de oppositie met drie zetels. De drie hoofdpunten van het programma werden door Theo van Es genoemd: wonen, dienstverlening naar de burger en een begroting die op orde is. De andere thema’s op het 11-punten lijstje zijn: economie, duurzaamheid, veiligheid & openbare orde, openbare ruimte, sociaal domein, vitale kernen, kunst & cultuur en sport. “Beknopt en helder. En het scheelt ook nog bomen in het regenwoud”, aldus Theo van Es. 

Foto: Een selectie van de kandidatenlijst van de VVD waar bewust meer vrouwen op staan. V.l.n.r.: Ghislaine Stoutjesdijk-van Nieuwenhuijzen, Arno van Dijke, Tineke Feskens, Jos Verbeek, Kees Gommeren, Theo van Es, Lidia Uijtdewilligen, Rob Rijshouwer.

Door: Nicole van de Donk

Beelden bij dit artikel