Vosmeers gezin gewond bij ongeval op A29

NIEUW-VOSSEMEER/WILLEMSTAD – Bij een ernstig ongeval op de A29 ter hoogte van Willemstad is vanmiddag een gezin uit Nieuw-Vossemeer gewond geraakt. Over de aard van het letsel dat de vader, moeder en drie kinderen opliepen, kan de politie op dit moment nog geen nadere mededelingen doen. Van de vrouw is wel bekend dat zij in verwachting is.

Kort na één uur vanmiddag reed een 46-jarige automobilist uit Etten-Leur door nog onbekende oorzaak met hoge snelheid in op een file, die op de snelweg was ontstaan vanwege de openstaande brug bij Willemstad.

De bestuurder, die zelf licht gewond raakte, reed tegen de achterkant van de auto van het Nieuw-Vossemeerse gezin. De vader kwam bekneld te zitten en is volgens de politie ernstig gewond. De brandweer moest hem uit het voertuig bevrijden. Alle vijf de gezinsleden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Bij het ongeluk raakten nog twee andere auto’s beschadigd en acht personen licht gewond.

Verkeersongevalspecialisten zijn ter plaatse gekomen om een onderzoek in te stellen naar de exacte toedracht van het ongeval. Het verkeer op de A29 is in de richting Rotterdam urenlang gestremd geweest.