Voormalige Leysloods wordt kleinschalig appartementencomplex

STEENBERGEN – Dava Projecten uit Valkenswaard gaat op de locatie van de voormalige Leysloods (daarna Hubo) in de Berenstraat een kleinschalig appartementencomplex bouwen met daarin 6 appartementen. De ontwikkelaar hoopt begin 2020 met de bouw te kunnen starten.

“Het worden zes prachtige appartementen in een traditionele, dus kwalitatief goede, bouw”, zo laat projectleider Johan Daams van Dava Projecten weten. “Het zijn ruime appartementen. Het kleinste appartement is 67 m2 groot en heeft optioneel een tweede slaapkamer. Alle overige appartementen hebben standaard een tweede slaapkamer. De appartementen beschikken over een woonkamer met open keuken, een ruime badkamer en een berging/bijkeuken, daarnaast over een ruim terras of balkon en twee parkeerplaatsen op de binnenplaats. Deze binnenplaats is via een doorgang bereikbaar. De locatie is prima, dicht bij het centrum en toch heel rustig”.

Drie woonlagen

Het kleinschalige complex wordt in drie lagen met telkens twee appartementen gebouwd. Het gebouw is voorzien van een trapopgang en een ruime lift. “Dat betekent veel privacy voor de bewoners. Het gebouw is energiezuinig en gasloos”, aldus projectleider Daams. Wanneer de verkoop voorspoedig verloopt en 70% van de appartementen een koper hebben gevonden, dan verwacht de projectontwikkelaar begin 2020 met de bouw te kunnen starten. Eind volgend jaar kan het dan gereed zijn voor de nieuwe bewoners.

Baas Makelaars uit Halsteren verzorgt de verkoop van de appartementen. De koopsommen zijn vrij op naam en variëren van 199.000,- voor het kleinste tot 339.000,- euro voor het grootste appartement. Op de website www.baasmakelaars.nl is meer informatie te vinden. Hier kan ook een brochure worden aangevraagd. Telefonisch informatie opvragen kan natuurlijk ook: telefoon (0164) 683 842.