Volharding maakt muzikaal cadeau voor de koning

STEENBERGEN – Corona of niet, op 27 april aanstaande is het toch echt Koningsdag en muziekvereniging Volharding wil koning Willem-Alexander graag gaan verrassen met een muzikaal cadeau. Uiteraard digitaal, net zoals bijna alles in dit coronajaar digitaal gaat. Maar de inzet is er niet minder om: al weken bestoken de dirigenten van de vereniging hun leerlingen van de Spelenderwijs schoolorkesten en Muzieketiers met repetitiefilmpjes.

Het idee is dat alle kinderen het lied Okido thuis gaan oefenen op hun eigen instrument. Dat is zowel toepasselijk als handig, want Okido is het lied van de koningsspelen van 2017. Daarvoor zijn er instructiefilmpjes opgenomen voor alle verschillende partijen. Binnenkort is het de bedoeling dat iedereen een filmpje van zichzelf maakt tijdens het spelen. Volharding gaat dan alles samenvoegen zodat het er spetterend uitziet voor de koning. Ook zal het filmpje naar de SLOS gaan en naar de scholen die het kunnen afspelen tijdens de koningsspelen.


In de ledeneditie van Steenbergse Courant van deze vrijdag 19 maart staat hierover een uitgebreid artikel door Nicole van de Donk, met meer informatie. Word nu lid en ontvang deze editie alsnog!