Volharding laat publiek tot twee keer toe genieten van muzikale topparty

STEENBERGEN – 170 jaar jong speelde Volharding dit weekeinde de sterren van de hemel in de sporthal van ’t Cromwiel, waar onder het feestelijke motto “Let’s Party!” het dak er zowat afging.

Presentator Coen Embregts voelde zich dan ook helemaal in de wolken en stelde: ‘Dat we  in Steenbergen zo’n mooie traditionele vereniging hebben, daar zijn we hartstikke trots op!’’

Zaterdagavond traden het Klein Orkest, JONG Volharding, het harmonieorkest en de Persi Swing Collection voor het voetlicht van de volle zaal, waar ook burgemeester Joseph Vos genoot van de afwisselende optredens, waarbij naast de muziek ook zang en dans aan bod kwamen.

Het Jaarconcert werd zondagmiddag vervolgd met uitvoeringen van o.a. JONG Volharding, de blokfluitgroep en de Muzieketiers. De jonge garde van de ‘jarige’ muziekvereniging zogezegd, die nu al uitkijkt naar het 175-jarig bestaan dat over vijf jaar zal worden gevierd.

Internationaal zangtalent

De presentatie van het ‘tweede bedrijf’ berustte bij Thijs Boonman, die de pas 10-jarige Kyara de Groot met een kwinkslag ‘een internationaal zangtalent’ noemde. ,,Ook op vakantie trad ze al eens op,’’ klonk het vrolijk, nadat het meisje overigens met veel allure het bekende liedje ‘Tomorrow’ uit de musical Annie had vertolkt. De toehoorders klapten hun handen stuk voor alle uitvoerenden en genoten met volle teugen van de muzikale party.