Volharding Dinteloord zet jubileum luister bij

DINTELOORD – Vooral klassieke stukken werden door Volharding Dinteloord ten gehore gebracht tijdens het Najaarsconcert dat de harmonie vrijdagavond verzorgde in Het Dorpshuis, waarmee ook de 70ste verjaardag van de muziekvereniging werd gemarkeerd.

Het harmonieorkest opende het programma met een imponerende uitvoering van ‘Also Sprach Zarathustra’. De dynamische verschillen in het muziekstuk werden door de muzikanten duidelijk overgebracht.

‘Nabucco’ van Richard Strauss maakte duidelijk het meeste indruk op de toehoorders. Velen van hen herkenden in de compositie de melodie van het ‘Slavenkoor’. Bij het nummer ‘Sorry’ was een hoofdrol weggelegd voor saxofonist Alex van Tilburg. Op zijn altsaxofoon speelde hij met veel bevlogenheid een mooie solo. Volharding Dinteloord, onder leiding van dirigent Rens van Leeuwen, sloot haar muzikale inbreng af met de vrolijke concertmars ‘Minuteman March’.

Jubilarissen gehuldigd

Halverwege het concert nam voorzitter Antoon de Ridder het woord om drie jubilarissen in het zonnetje te zetten. ,,Denise Klaasman, Niels Leest en Quinten Baaten zijn alle drie vijf jaar lid van onze vereniging. Jullie spelen alle drie in het opleidingsorkest én het grote orkest. Niels, jij hebt een bijzondere gave, alles wat jij hoort speel je letterlijk na. Denise, jij bent een trouwe bezoeker van de repetities en op je dwarsfluit eigenlijk onmisbaar. Quinten, jij speelt zonder moeite op een van de moeilijkste (blaas)instrumenten dat er is. Daar heb ik echt respect voor. Van harte gefeliciteerd met jullie vijfjarig jubileum en hopelijk blijven jullie er nog vele jaren bij.’

Knallend slotakkoord

Het klein orkest van Volharding Steenbergen vervolgde, onder leiding van dirigent Bas Abbenhuis het programma met een repertoire van lichte muziek, zoals ‘Lean on Me’, ‘I wanna hold your hand’, ‘I follow’ en ‘Kind of Magic’. Om de avond knallend af te sluiten met ‘Smoke on the Water’ van de rockband ‘Deep Purple’.