zaterdag 15 september 2018, 10:00

Volgende bekerronde lonkt voor Steenbergen 1

Halsteren: Het moet wel gek lopen of Steenbergen 1 de volgende bekerronde niet gaat halen. Zaterdag 8 september won het team van trainer Marco Ernest zijn tweede wedstrijd. VVC’68 uit Halsteren werd vrij simpel verslagen met 3-1. Door dit resultaat staan de blauwwitten ongeslagen aan kop in de poule.

Voor de neutrale toeschouwer was er weinig aan. Beide teams brachten een matige pot voetbal op de mat. Vele fouten zorgden voor een rommelige wedstrijd. Het duurde ook een tijd voordat de Halsterse zaterdag-vierde-klasser de eerste echte kans van de wedstrijd kreeg. Door een verdedigende fout kon de thuisploeg uithalen. Maar het aluminium stond in de weg.Steenbergen had al wat plaagstootjes uitgedeeld, maar kon nog geen vuist maken tot aan de 30ste minuut. Binnen enkele minuten werd de wedstrijd beslist. Eerst een kopbal van Enzo den Haak en daarna het afstraffen van een fout achterin bij VVC’68 door Marvin Braat zorgden voor een comfortabele voorsprong van 0-2.

Het vervolg bracht geen verbetering. Het hoogtepunt van de wedstrijd was wel de derde treffer van Steenbergen. Aanvoerder Jeroen Augustijn joeg de bal keihard in de touwen na een afgeslagen corner. De Halsterse goalie heeft de bal waarschijnlijk alleen maar gehoord. In de dying-seconds maakte VVC’68 nog een eretreffer uit een standaard situatie.

Morgen tegen Lepelstraatse Boys

Met zes punten uit twee wedstrijden staan de blauwwitten aan kop en heeft aan een gelijkspel tegen hekkensluiter Lepelstraatse Boys genoeg. Deze wedstrijd zal a.s. zondag om 14:30 uur in Lepelstraat gespeeld worden.

Foto: Mark Koenraadt ©2018: een spelfragment uit de wedstrijd Steenbergen 1 tegen het Halsterse VVC’68. Deze werd door de Blauwwitten eenvoudig met 3-1 gewonnen.
Door: Mark Koenraadt