Vlag- en foto-ideeën gevraagd van creatieve inwoners uit de gemeente Steenbergen

STEENBERGEN – Het Genootschap van de Meermin – waarin tal van betrokken inwoners uit de gemeente Steenbergen zitting hebben – roept creatieve plaatsgenoten op om een eigen ontwerp te maken voor de feestelijke vlag die in het feestjaar 2022 overal in de gemeente zal wapperen. Ook wordt foto input gevraagd voor een reizende foto-expositie waarin de gemeente wordt vereeuwigd.

Uit de vlagontwerpen zal een door het Genootschap van de Meermin samengestelde jury een keuze maken. De winnende vlag zal niet alleen in het jubileumjaar te zien zijn, hij is ook bedoeld om te wapperen tijdens evenementen en op speciale dagen die in deze gemeenschap worden gevierd.

Gestelde eisen

Om zoals de bedenkers van de vlaggen ontwerpactie het zeggen: “Met vlag en wimpel” voor de wedstrijd te slagen moet het ontwerp aan de volgende eisen voldoen:

  • De vlag moet herkenbaar zijn voor de gehele gemeente, met alle kernen vertegenwoordigd en hij moet eveneens herkenbaar zijn voor de inwoners
  • Het vlagformaat is liggend met een verhouding van 1:1,5
  • Bij de inzending van het ontwerp dient ook een uitleg te zitten
  • Het ontwerp moet tijdloos zijn
    Inleveren van het ontwerp dient vóór 1 november a.s. te gebeuren. Digitaal kan dit via info@steenbergen2022.nl. Ontwerpen kunnen ook gestuurd worden naar het Gemeentehuis: Buiten de Veste 1, 4652 GA Steenbergen t.a.v. het bestuur Jubileumjaar 2022.

Fotowedstrijd

Aan alle inwoners die graag fotograferen wordt gevraagd om een of meerdere foto’s te maken van een gewilde plek. Met de mooiste foto’s wordt een reizende foto-expositie samengesteld die een reis door de gemeente Steenbergen gaat maken. Foto’s kunnen onder de noemer ‘Vereeuwig de gemeente’ worden gestuurd naar: info@steenbergen2022.nl. Deelnemers maken naast een plaatsje in de expositie kans op een bijzonder jubileumpakket. Meer informatie over deze wedstrijd en het Jubileumjaar 2022 is te vinden op de website www.steenbergen2022.nl.