Vishandel Sperling nieuw op de weekmarkt

STEENBERGEN – Op zoek naar een gat in de (week)markt, kwam Vishandel Sperling begin dit jaar in Steenbergen terecht en dat is volgens Hans en Willeke – de ‘bemanning’ van de mobiele viswinkel – een goede zet gebleken. ,,Dit is de beste tijd van het jaar om op een markt te beginnen en een klantenkring op te bouwen,’’ vertellen zij enthousiast.

Fijnproevers en lekkerbekken weten de weg naar de viswagen al snel te vinden. ,,Onze vis komt altijd vers van de afslag in Stellendam en dat proef je,’’ vervolgt Hans, die zelf ook vele jaren visserman is geweest. Familiebedrijf Sperling is gevestigd in Ouddorp, direct gelegen aan de Noordzee, en vindt z’n oorsprong in een echt vissersgeslacht.

Vakmanschap

‘Vakmanschap van generatie op generatie’, zo luidt dan ook de slogan van de vishandel, die zich sinds 2006 verder is gaan toeleggen op het bewerken en vermarkten van vers aangevoerde vis aan tal van afnemers in de horeca, grootverbruik en de retail-foodsector. Zelf staat de zaak bovendien met drie mobiele viswinkels op meerdere vaste standplaatsen, vooral op de eilanden Schouwen-Duiveland en Voorne-Putten. ,,Steenbergen is onze verste stek,’’ aldus Van Dam.

Specialiteiten van het huis

Dat vis in het algemeen gezond én lekker is, hoeft geen nader betoog. Waar Vishandel Sperling zich volgens Van Dam in onderscheid, is met name de gebakken kibbeling. ,,Ja, dat is beslist de specialiteit van het huis, gemaakt van echte, verse kabeljauw.’’ Naast dit ‘lievelingsproduct’ prijst Van Dam in het bijzonder ook de vissoep uit eigen keuken aan. Deze wordt bevroren in emmertjes van een liter verkocht. Verder zijn er elke week wisselende aanbiedingen in de ‘kraam’. ,,Sowieso altijd iets van verse vis, iets gerookts en iets gebakken. En we verkopen vanaf 12.00 uur’’, besluit hij.

Foto: Hans van Willeke voor de mobiele winkel van Vishandel Sperling uit Ouddorp, elke woensdagmiddag te vinden op de Steenbergse weekmarkt.

Foto John Nijssen©Steenbergse Courant